Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » A Rendészeti Szakközépiskolába...

A Rendészeti Szakközépiskolába való jelentkezésnek mi a felső korhatára?

Figyelt kérdés
2014. aug. 30. 08:08
1 2
 1/13 A kérdező kommentje:

Elfelejtettem írni: Budapesten.

Sajnos a legutóbbi kérdést 4 évvel ezelőtt tették fel, és azóta gondolom megváltoztak a dolgok.

2014. aug. 30. 08:10
 2/13 anonim válasza:
szia nem rég én is keresgéltem a témában, rengeteg oldalt elolvastam, de én olyan 24-25 -re emlékszem. de nem biztos, próbálj meg rákeresni.
2014. aug. 30. 09:04
 3/13 anonim ***** válasza:

Ugyanaz vonatkozik a rendészeti szakközépiskolai képzésekre, mint bármelyik másik okj képzésre. (ez 2013.szeptember 1-től induló képzésekre igaz)

Mielőtt bárki sorolná, hogy tud ellenpéldát, és én rosszul tudom mondom hogy a változás felmenő rendszerben igaz. Azaz 2012. szeptemberben kezdett rendészeti szakközepesek korhatára 33 vagy 34 év volt.

Mostanra attól függ milyen képzést indít a rendészeti szakközépiskola, ha az van írva hogy nappali iskolarendszerű akkor 21 éves korban lehet utoljára nappalin tanévet kezdeni a diáknak, tehát max 20 éves lehetsz kezdéskor.

Ha esti iskolarendszerűt vagy tanfolyami képzést indít a rendészeti szakközépiskola, akkor szerintem maradt az a 33-34 körüli korhatár. De ahogy látom nappalit indítanak csak. Linkelem a felvételi tájékoztatót miskolci honlapról.

[link]

2014. aug. 30. 09:50
 4/13 anonim ***** válasza:
Az előző válaszoló baromságokat írt le. A rendészeti szakközépiskolának köze nincs az okj-s iskolákhoz. E olyan, mint a katonai képzés az altiszti akadémián, ahol 23 év a jelentkezési korhatár, úgyhogy a rendőrit nem kell okj-hez hasonlítani, mert teljesen más szabályok vonatkoznak arra. Egyetemen is rendőrire nappalin 25 éves korig lehet csak jelentkezni, míg az összes többi egyetemen nincs korhatár nappalin. A civil szakokat nem kéne összekeverni egy ilyen hivatással. Amúgy azt ugye te se gondoltad komolyan előző, hogy 34 éves korig lehe jelentkezni rendőrnek nappalin, amikor annyi évesen lassan már nyugdíjra készülnek szinte? Ez nevetséges lenne.
2014. aug. 30. 10:05
 5/13 anonim ***** válasza:
Azaz te azt írtad, hogy estin 34 éves korig, te valamit nagyon keversz, mert rendészetin nincs esti, csak nappali.
2014. aug. 30. 10:07
 6/13 anonim ***** válasza:

3*-as válaszadó vagyok

Mielőtt baromságban minősíted valaki válaszát, talán utánanézhetnél a jogszabályokban, hogy mi volt a a hatályos 2013 előtt és mi most a hatályos jogszabály!

"A rendészeti szakközépiskolának köze nincs az okj-s iskolákhoz." Igen köze nincs, mert ilyen képzésre csak rendészeti szervnek van jogosultsága, de a szakképesítés ha tetszik ha nem OKj bizonyítvány,amit a végzettek kapnak.(ez is 2013-tól van így)

Ezért a korhatáros szabályok megegyeznek a más civil okj iskolákra vonatkozó szabályokkal, ez is csak 2013-tól

igaz.

Nem baromság, hanem valóság 2013 előtt a 34 éves korhatár volt érvényben, lehet hogy furcsa de igaz.

És egy apró tanács neked, ha ilyen pályára készülsz, jelentkezni szeretnél, akkor ne egy anonim honlapon érdeklődjél, mert ha neked nem tetsző vagy meglepő választ kapsz akkor másokat sértegetsz, pedig fogalmad sincs arról ki az aki válaszol, milyen munkakörben dolgozik milyen diplomával.

Ezért ajánlom neked, hogy e-mailben érdeklődjél valamelyik rendészeti szakközépiskola információs címén. pl. felveteli@arszki.hu vagy czegledineszk@orfk.police.hu

De megfelelő információt tud adni az szakkepzes@lab.hu is.

[link]

Fenti linken tudod megnézni a hatályos, és hivatalos képzési jegyzéket, remélem saját szemeddel látod, hogy rendészeti képzés indítható esti és tanfolyami rendszerven is. 2014. évi Országos Képzési Jegyzék (hatályos: 2014.06.05-től ezt nézd végig!!

Üdv egy kormánytisztviselő

2014. aug. 30. 10:55
 7/13 anonim ***** válasza:
Azért az érdekes, hogy katonák 23 éves korig indulhatnak nappalin. Az esti képzés kicsit érdekes lenne úgy, hogy mindennapos edzés, kötelező küzdősport, fizikai felmérések, fegyveres kiképzés és minden egyéb. Rendőrit sehol nem lehet estin járni, csak nappalin .Egyetemen is az mehet levelezőn rendőrnek, aki amúgy is rendőr, csak továbbképzésre megy szakosodni egy adott irányba, de feltétel a 3 év rendészeti szervnél töltött munkaidő, úgyhogy csak így lehet. Attól, hogy minden más okj-s képzésre vonatkozik egy szabály, de ez nem eg hagyományos okj, még ha azt ad is, mert ma már minden okj-t ad, még az egyetemi felsőoktatási szakképzés is, csak a diploma nem okj. Ugyan nem írja a rendőrnél, hogy mi a korhatár, de ha egyetemen 25 a nappalin, akkor szakközépben is e körül lehet, de még egyszer mondom a katonain is 23 a korhatár, ami szintén okj-s ezek szerint. Az meg, hogy kormánytisztviselő vagy bárki odaírhatja, de nem vitatkozok veled, lehet tényleg az vagy, de én ilyen kérdést erre az oldalra akkor sem tennék fel, pont az ilyen félreértések végett, és nem is vitatkozok, lehet neked van igazad, bár furcsa akkor is. Üdv
2014. aug. 30. 11:56
 8/13 anonim ***** válasza:

Látom nem értetted meg, illetve amit mellékeltem neked, hogy magad nézd meg, nem tetted.

A honvédtisztképző sem más mint a rendészeti pálya, sőt ott még indítható nappali, esti, levelező és távoktatásos képzés is! Ezt is megnézhetted a mellékelt táblázatban. (ez is okj képzés tág értelemben, természetesen nagyon speciális az is)

Ami miatt vitatkozol és csodálkozol, az az, hogy azt hiszed ha egy képzés esti akkor este jár valaki, ha levelező akkor hétvégente, ha távoktatásos akkor havonta..ha tanfolyami akkor ahogy szervezik...

Ez nem igaz, ilyen korlátozás nincs...

Természetes hogy ezek a rendészeti és honvédelmi képzések mindennaposak és nem lehet havi egy délután képezni őket.

De attól hogy valaki bent lakik egy laktanyában és minden nap van elméleti és gyakorlati órája lehet esti tagozatos, vagy tanfolyami tanuló és lehet nappalis tanuló,ezt csak a jelentkező kora dönti el, és a felvételi helyek száma.

Ezért igazad van hétköznapi értelemben mindenki "nappalis" jogi értelemben meg nem. Lehet hogy így már érted kicsit jobban...

2014. aug. 30. 12:36
 9/13 anonim ***** válasza:
Elolvastam egyébként, amit linkeltél, de már az egy téves megnevezés a részedről, hogy honvédtisztit írsz. Na most tisztázzuk akkor ezt a félreértést. A honvédtiszti képzés az egyetemi, ami itt nálunk a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Karán történik, kizárólag nappali formában nyolc féléves képzés során. Az, ami okj-s az az altiszti, vagy tiszthelyettes képzés, ezek az elnevezései az ilyen jellegű katonai, és rendészeti képzésnek. Az meg, hogy mit nevezünk estinek, levelezőnek, nappalisnak, attól tekintsünk el, én annyit tudok, hogy egy katonának 3 hónapos kiképzés van Szentendrén, utána minden nap hajnal 5-től délután 14 óra körül ideig oktatás, és ez hasonlóan van rendészetin is, csak ott kevésbé szigorúak.
2014. aug. 30. 12:51
 10/13 anonim ***** válasza:

Teljesen egyetértünk, csak a fentebbi válaszomnál siettem, ezért pontatlanul fogalmaztam, de a lényeget érted, illetve alátámasztva láttad a hivatalos honlapról, hogy miért írom amit írok.

Sok sikert ha ilyen pályát tervezel, meg akkor is ha csak úgy érdeklődtél. Üdv

2014. aug. 30. 13:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!