Ha kommunikáció és médiatudományi szakra jelentkezek, utána hol tudok elhelyezkedni? Esetleg valamilyen irodai munka? Továbbá érdekel a közigazgatási szervező, s az igazságügyi igazgatási szak, pszichológia, óvodapedagógia. Vélemény ezekről?
Kommunikáció szakon olyan tudást adnak, amivel a média világában helyezkedhetsz el. Sokan mondják, hogy ez egy büfészak, de valójában sokuk ott helyezkedik el végül, ahol gyakorlatoztak. Mivel média mindig is volt, mindig is lesz, így nem kell félj attól, hogy nem tudsz majd elhelyezkedni. A médián belül rengeteg ág van, újságírás, riporter, esetleg castingoltató és egyebek. Itt is ranglétra van. Lehet, hogy az lenne az első melód, hogy statisztákat hívj be az Éjjel-nappal Budapest-be, de ez nem olyan, mint egy pénztárosi szakma, hogy nem tudsz előrébb mozdulni.
Egyébként Komm szakon elég nagy tudást adnak az embernek... Át kell látni az egész médiát, és ahhoz igenis kell egy átfogó tudás, valamint műveltség.
Kaptam már lepontozást azért, amiért ezt már másnak is leírtam, valószínűleg egy olyantól, aki szereti semmibe venni a Kommunikáció szakot, de én jártam már Komm szakra, tudom, milyen, és elég brutális volt, kellett idő, míg ráállt az agyam a szaknyelvre. 19 évesen annyi idegen szót hallottam másfél óra alatt, hogy abban is kételkedtem, magyarul beszél-e az előadó.
Mostani eszemmel lehet, hogy nem hagynám ott... Csak akkor még máshogy képzeltem a világot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!