Melyik érettségi felkészítő iskolát ajánljátok?
Van érettségim de tovább szeretnék tanulni (még nem tudom, hogy pontosan mit) csak elég rossz jegyekkel zártam, nem érdekelt akkor. Lassacskán már 6 éve volt az érettségi.
Mit ajánlotok?
Köszi
Őszintén szólva én önálló tanulást és konzultációkra magántanárt javasolnék, mert ez a leghatékonyabb.
Első lépésben találd ki, hogy "mi leszel, ha nagy leszel". Ha megvan, akkor a felvi.hu-n keresd meg, hogy milyen egyetemen lehet olyat tanulni és milyen tárgyak kellenek. Ha megvan, hogy milyen tárgyak kellenek akkor azokból készülj fel emeltszintű érettségire, úgy hogy elolvasod a tankönyveket és kipróbálsz régebbi érettségi feladatlapokat, hogy felmérd a tudásodat. Ekkor már látni fogod, hogy mit értesz és mit nem, így hatékonyan tudsz kérdezni egy magántanártól.
Semmiképpen ne bízd a tanárra, hogy ő vezessen, mert akkor a gatyád is rámegy mégsem tanulsz meg semmit. Ezt saját kézben kell tartani. Igazából a tanfolyamokat ugyanezen okból nem javaslom. A tanfolyamszervezők célja nem a te sikered, hanem az ő bevételük, ráadásul még a csoport többi tagjához is alkalmazkodni kell, így nem hatékony, nem személyre szabott a tanulásod, csak az időd és pénzed pazarolod.
A tanfolyamnak (reguláris iskolai képzésnek) csak akkor lehet haszna ha nem tudod rávenni magad a tanulásra, vagy magad sem tudod, hogy mit akarsz, de ez esetben sem hatékony.
Igazából nem tudom magam rá venni a tanulásra ezért gondolkodtam a csoportos képzésen. Hát ha összehaverkodok valakivel akivel közösen tanulhatok vagy megjön a kedvem.
Világéletemben utáltam tanulni. A középiskola utolsó 3 fél évét húztam meg, ekkor lettem ösztöndíjas, de tanulni ekkor is utáltam.
1 évet adok magamnak, hogy felkészüljek újra az érettségire vagy így vagy úgy. Talán a kis csoportos felkészítő + alkalomadtán egy magántanár kombó lenne a legjobb nekem.
Az egy év alatt pedig "beszöknék" egyetemi előadásokra, hogy tudjam melyik iskola és milyen jellegű képzés érdekelne engem.
Az egyetemi éveimről meg fogalmam sincs, hogy mi lesz de az még sokkal arrébb van!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!