A nyelvi előkészítő tagozatos gimnáziumi osztályban meg lehet tanulni anyanyelvi szinten az angolt?
Nem. Én megbántam az angol nyelvi előkészítőt, mert kb középszintig jutottam el, de csak azért, mert jó a nyelvérzékem. A csoporttársaimnak még a középszintű érettségi is kérdéses..
De lehet, hogy vannak olyan előkésítős osztályok ahol rendesen tanítanak...
Fogalmad nincs, mi az, hogy anyanyelvi szint! Ne legyél már ilyen naiv! A gyk. törzsközönségének a jelentős része még a saját anyanyelvét se tudja anyanyelvi szinten.
Kéttannyelvűben magasabb szintű tudást érhetsz el, mint a nyelvi előkészítőn, ott két angol nyelven letett érettségi és egy jeles angol emelt mellé felsőfokú nyelvvizsga jár (C1). Az anyanyelvi szint a C2, többéves célországban élés után lehet elérni. A gyengébb nyelvi előkészítősben kb B2-ig lehet eljutni. De nem mindent az iskola határoz meg, hanem a te nyelvérzéked és szorgalmad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!