Magyarországon van kriminálpszichológiai képzés?
Figyelt kérdés
És egyáltalán van-e rá kereslet? És milyen alapképzés kell hozzá?2014. aug. 26. 19:32
1/4 anonim válasza:
Így konkrétan nincs, kereslet se nagyon van rá, meg amúgy sem úgy néz ki a valóságban, mint a filmekben. Van néhány kriminálpszichológusunk, nézz utánuk, esetleg érdeklődj náluk, milyen módon lehetne ilyen végzettséghez jutni. Az elég egyértelmű, hogy pszichológia BA-ra kell járnod, ugyanis ez minden pszichológiai végzettség alapja (nem is jelentkezhetsz semmilyen szakirányú pszichológia mesterképzésre más alapszakról, csak pszichológiáról). Hogy onnan hogyan tovább, arra nincsen pontos útmutató.
2/4 anonim válasza:
Magyarországon nincs kriminálpszichológia képzés. Tervbe van véve az indítása, de konkrétumok még nincsenek. Ha mégis ezt szeretnéd tanulni, akkor egy pszichológia alapképzést kell elvégezned valamelyik magyar egyetemen, és külföld felé kell venned az irányt, ahol el tudsz végezni egy kriminálpszichológia mesterképzést. Én Angliát ajánlom, azon belül is Liverpoolt, ott van egy Investigative and Forensic Psychology MSc képzést (én is ezt végeztem). Ez a képzés talán a legjobb és legmagasabb színvonalú a világon: a legjobb szakemberek tanítanak és rendkívül gyakorlatorientált. Kereslet szerintem van rá, mivel egy ilyen típusú képzéssel nagyon sok irányba el lehet menni: rendőrségek, bíróságok, büntetés-végrehajtás, hírszerzés, tanítás, kutatás stb...
3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
2014. aug. 27. 11:32
4/4 anonim válasza:
Második vagyok: azt elfelejtettem mondani, hogy az angliai mesterképzésre nem kizárólag pszichológia alapszakkal vesznek fel. Az én csoportomban akikkel végeztem speciel voltak többen is, akik kriminológia illetve szociológia alapszakról jöttek, a korábbi években pedig volt olyan is, aki rendőri alapképzéssel jött.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!