Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » A társadalomismeret tantárgyró...

A társadalomismeret tantárgyról mit tudtok?

Figyelt kérdés
Szeretnék minél több infót kapni róla. Hogy tetszett, milyen nehéz volt, meddig tanultátok, mik voltak benne.
2014. aug. 25. 17:24
 1/7 anonim ***** válasza:
Nálunk az utolsó végzős évben volt csak, heti két órában (ezt duplán tartották), és lényegében a történelem érettségihez volt kiegészítés (nem annyira kiegészítés, hiszen alapkövetelmény és tételi szinten is benne van az írásbeliben mindaz, amit tanultunk). Demográfiai változások, társadalommal kapcsolatos fogalmak, államformák és felépítésük, parlament, választások, EU, kisebbségek Mo.-n, magyar kisebbségek külföldön, ilyesmikről volt szó.
2014. aug. 25. 18:28
 2/7 anonim ***** válasza:
Ja és: én szerettem, mert szeretem a törit is, emelteztem is belőle, tehát nagyon hasznos volt.
2014. aug. 25. 18:28
 3/7 A kérdező kommentje:
Értem. Én most akarok belőle középszinten érettségizni. Még nem volt ilyen tantárgyam suliban és magántanárnál akarok felkészülni. szerintetek elég 10 hónap rá?
2014. aug. 25. 19:16
 4/7 anonim ***** válasza:
Utánanéztél rendesen, miről szól ez az érettségi? Egy projektmunkát kell beadni! Nagyon szubjektív az osztályozás.
2014. aug. 25. 19:23
 5/7 A kérdező kommentje:
Utánanéztem.
2014. aug. 25. 19:39
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Elég rá a 10 hónap nyugi:) A megadott témák közül kell egyet választani és azt kidolgozni (legalábbis pár éve még így volt). Ha a téma érdekel amit választasz, biztosan nem lesz vele problémád. Nem rossz az ilyen önálló munka, főleg ha tervezel továbbtanulni, mert kis rálátást ad az ilyen típusú feladatok elvégzésére, valamint későbbi szakdoga elkészítésére. A szóbelire fel lehet készülni, elég sokrétű témakörök vannak benne.
2014. aug. 25. 20:53
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszi, ezzel megnyugtattál. :)
2014. aug. 25. 22:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!