Továbbtanulok gyakorló ápolónak, esti tagozaton. Mennyire nehezek a tantárgyak? Nyilván mindenhol kell tanulni, mert semmit nem adnak ajándékba.
Most, hogy szétszedték gyakorló ápoló/ápolóra a képzés valamit változott a tárgyak neve, de lényegében ugyanaz a téma.
Elsősegély van az tuti. Az lényegében egy alap. Aszepszis-antiszepszis (munkavédelem).
Alapápolás, Diagnosztizálás, monitorozás, betegmegfigyelés.
Nagyjából ezek a tárgyak vannak. Az, hogy mennyire nehéz azt így elég nehéz megmondani. A gyakorlat lesz a fontos nagyon, hogy jó helyre kerülj és sikerüljön gyakorlatban is megtanulnod a dolgokat.
Ha érdekel a szak és nem undorral csinálod, akkor nem lesz nehéz szerintem.
Nekem nem volt gondom vele, bár nekem a gyakorlaton sok mindent engedtek felügyelettel csinálni, így könnyebb volt megtanulni.
Gyak. ápolóin az 1. évben eddig ezeket tanultuk:
- anatómia
- latin
- élettan
- kórélettan
- mikrobiológia
- immunológia
- járványtan
- gyógyszertan
- belgyógyászat
- sebészet
- gyermekgyógyászat (ami fura, mert mi csak felnőttekkel foglalkoznánk, de örültem neki)
- etika/jog
- pedagógia
- pszichológia
- gondozástan
- ápolási beavatkozások, elsősegély, aszepszis-antiszepszis
- egészségfejlesztés
Hogy még mi jön második évben, azt nem tudom.
De utolsó, hol tanuljátok ezeket?
(suli) Nappalin ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!