Ha valakit szaközép suliba vettek fel, akkor majd esetleg félévkor tud váltani egy jó gimnáziumba?
A szakközépiskolában sokkal több olyan dolgot tanulhatsz, amit később egyetemen kamatoztathatsz, ha olyan szakirányra mész. A szakközépben szélesebb látókörű ismereteket kapsz, a gimnáziumban szűkebbet, de sokkal mélyebbet.
Én gépészeti szakközépbe jártam, mérnöknek tanultam tovább. Műszaki rajz, mechanika, anyagismeret, stb. a gimnáziumi tanulók sokkal nehezebb volt, mert nem voltak meg nekik az alapok, amiket én kentem vágtam, mert 4 év alatt belém sulykoltak. Viszont matematikából sokkal gyengébb volt, mint a gimiből jövők, mert ők már tudtak deriválni, integrálni.
Szóval a továbbtanulástól is függ, milyen iskolatípust választasz. Egy jó szakközép (ahová tényleg tanulni vágyók járnak) semmivel se kevesebb egy gimnáziumnál.
Egyébként biztos át lehet menni, félévkor valószínűleg nem, de évégén lehetséges, csak különbözeti vizsgát kell tenni. De a gimi vezetőségével beszélj a lehetőségekről, hogy egyáltalán van-e hely, meg milyen feltételeket kell teljesítened.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!