Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi...

Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetemmel illetve Nemzeti Közszolgálati Egyetemmel kapcsolatban kérdések?

Figyelt kérdés

Sziasztok, az érdekelne, hogy most gimnáziumba járok, valószínűleg katonai pályát tervezek magamnak, és érdekelne ez a téma. Egy leírásban láttam olyan dolgokat hogy a Zrínyin van katonai vezető képzés, engem ez a tiszt képzés érdekelne, és úgy láttam ott a 6.félév után szakot is lehetett választani amiből engem a felderítő illetve a lövész érdekelne, rengeteg kérdésem van nagyon örülnék ha egy hozzáértő tudna válaszolni, akár akioda járt, köszi.

Szoval miket néznek az ide felvételizéskor, mit érdemes tudni róla?

Előny a felsőfokú francia nyelvvizsga?

Nehéz a bejutás?

2014. aug. 21. 20:37
 1/3 anonim ***** válasza:

Nincs ZMNE.

NKE-HHK van.

A katvez képzés az egyik legszopatósabb és a legnehezebb is bekerülni.

A ponthatár idén 410 volt ami valszeg jövőre sem lesz alacsonyabb tehát 80% feletti érettségikre van szükség amik közül legalább 1 emelt legyen a plusz pont miatt.

Angol középfokú kötelező a felvételihez.

Az alkalmassági nem halálos, de sokan kiesnek itt.

A francia nyelvvizsga pluszpont ami (mivel kötelező az angol) +12 pontot jelent ha van közép angol (maximum 40 lehet nyelvvizsgákkal)

Marha nehéz a bejutás igen.

Ezt mutatja hogy a katonai szakokra 900 jelentkezőből 59-et vettek fel idén.

Köztük szerencsére engem.

A felderítő képzésről annyit hogy nem véletlenül jön ki évente maximum 2 felderítő hadnagy. A legkegyetlenebb képzés ott folyik, és habár ez látatlanba jól hangzik, amikor ténylegesen csinálod már más.

De odáig el is kell jutni.

2014. aug. 21. 21:34
 2/3 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a hasznos és kiterjedt választ! Olvastam az alkalmassági vizsgálat-ról, és láttam, hogy van benne színlátás a szemészet résznél. Esetleg önmagában kizáró ok lehet ha színtévesztő vagyok?(Vagyis amikor mutatnak ilyen füzetet amiben színes buborékokból vannak számok, akkor egy bizonyos színnél nem látom a számokat)
2014. aug. 24. 18:17
 3/3 anonim ***** válasza:

Nos ebben nemvagyok biztos, de ha jólemlékszem akkor talán minimális szintévesztés engedélyezett.

De irj az NKE-nek emailt szivesen válaszolnak ezügyben vagy hivd fel őket.

A szintévesztés kizáró ok az biztos, de hogy az is az-e hogy csak 1 bizonyos szin nemjó azt nemtudom.

2014. aug. 24. 18:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!