Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetemmel illetve Nemzeti Közszolgálati Egyetemmel kapcsolatban kérdések?
Sziasztok, az érdekelne, hogy most gimnáziumba járok, valószínűleg katonai pályát tervezek magamnak, és érdekelne ez a téma. Egy leírásban láttam olyan dolgokat hogy a Zrínyin van katonai vezető képzés, engem ez a tiszt képzés érdekelne, és úgy láttam ott a 6.félév után szakot is lehetett választani amiből engem a felderítő illetve a lövész érdekelne, rengeteg kérdésem van nagyon örülnék ha egy hozzáértő tudna válaszolni, akár akioda járt, köszi.
Szoval miket néznek az ide felvételizéskor, mit érdemes tudni róla?
Előny a felsőfokú francia nyelvvizsga?
Nehéz a bejutás?
Nincs ZMNE.
NKE-HHK van.
A katvez képzés az egyik legszopatósabb és a legnehezebb is bekerülni.
A ponthatár idén 410 volt ami valszeg jövőre sem lesz alacsonyabb tehát 80% feletti érettségikre van szükség amik közül legalább 1 emelt legyen a plusz pont miatt.
Angol középfokú kötelező a felvételihez.
Az alkalmassági nem halálos, de sokan kiesnek itt.
A francia nyelvvizsga pluszpont ami (mivel kötelező az angol) +12 pontot jelent ha van közép angol (maximum 40 lehet nyelvvizsgákkal)
Marha nehéz a bejutás igen.
Ezt mutatja hogy a katonai szakokra 900 jelentkezőből 59-et vettek fel idén.
Köztük szerencsére engem.
A felderítő képzésről annyit hogy nem véletlenül jön ki évente maximum 2 felderítő hadnagy. A legkegyetlenebb képzés ott folyik, és habár ez látatlanba jól hangzik, amikor ténylegesen csinálod már más.
De odáig el is kell jutni.
Nos ebben nemvagyok biztos, de ha jólemlékszem akkor talán minimális szintévesztés engedélyezett.
De irj az NKE-nek emailt szivesen válaszolnak ezügyben vagy hivd fel őket.
A szintévesztés kizáró ok az biztos, de hogy az is az-e hogy csak 1 bizonyos szin nemjó azt nemtudom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!