Kirúgtak középiskolából, milyen lehetőségeim vannak?
Sajnos az elmúlt évben komoly anyagi gondokkal küzdöttünk, így nekem is munkába kellett állnom. Többször voltam kénytelen éjszakázni és délelőtti műszakot vállalni, így összegyűltek év végére az igazolatlanok (nem fogadták el a munkáltatói igazolást) és kirúgtak. Erre még hozzájön az, hogy év végén egy tárgyból is megbuktam, de nem pótvizsgázhatok (mivel kirúgtak ugye..)így az egész év elvégezettlen.
Tehát jelenleg ez a helyzet:
- 12-es voltam a 2013/2014-es tanévben (5 évfolyamos gimnázium, tehát 11. évfolyami tananyag)
- Mivel nem vizsgázhattam és megbuktam egy tárgyból, 11. osztályig van elvégezve a suli (10. évfolyami tananyagig)
Mik a lehetőségeim? 19 éves vagyok jelenleg, gondolom nem tudok nappali képzésre jelentkezni másik iskolába. Nekem elég lenne az is, ha leérettségizhetnék, de ha jól tudom, ahhoz le kell vizsgáznom a 11. és 12. osztályos anyagból előbb.
Néhány kérdésem:
Érettségit hogyan tudom lerakni? Hol érdeklődjek?
Kell-e az érettségihez vizsgáznom a 11. és 12. évf.-os anyagból?
Kell-e valamit fizetnem? Ha igen, mennyit kb.?
Esetleg további lehetőségeim?
Külföldre továbbtanuláshoz szükség van itthoni érettségire?
Köszönöm szépen előre is a segítségeteket, nagyon nem szeretnék elkallódni emiatt.
S a külföldi tapasztalatszerzéshez miért kéne kiperkálni az ottani horror tandíjakat meg még melózni is mellette? Ott van az Erasmus, vagy ha már Dánia, akkor a Velux - ösztöndíjak, aminek keretében azért fizetnek neked, hogy ott tanulhass, s nem te fizetsz.
Te tudod, de annyival nem rosszabbak a magyar egyetemek, ha meg olyan szakra mégy, ami húzós, akkor nem is lesz időd mellette melózni.
Nem az utolső kérdésre válasz, de megjegyzem, hogy az, hogy "ha egyszer megbuktam, akkor kb. esélytelen, hogy felvegyenek itthon egyetemre" az egy értelmezhetetlen utolsó aljas nonszensz. Ha eléred a pontszámot, bent vagy. Azt, hogy valaha volt egy elégtelen a bizonyítványodban, soha senki számára még csak nem is derül ki. Úgy látom, itt nemcsak az igazgató volt gonosz. Melyik iskola ez, mostmár elmondhatod.
De amúgy jó ötlet, ha külföldre mész tanulni.
Melyik tárgyból buktattak meg?
Matek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!