Mikor tudok legközelebb mesterszakra (MSc) jelentkezni?
2011 őszi félévben kezdtem a BA alapszakot,ami 7 félév szakmai gyakorlattal együtt. Ez azt jelenti,hogy a 2015 tavaszi félévben,nyáron lesz meg a diploma,ha sikerül.
A mesterszakra jelentkezés feltétele az alapszakos BA diploma. Ezek szerint a 2015 szeptember induló képzésekre nem tudok jelentkezni(mivel február a jelentkezési határidő,és csak nyáron lesz diploma),és csak a 2016 tavaszi keresztféléves szakokra tudok legkorábban jelentkezni?
Nos legközelebb a most a keresztféléves jelentkezéssel tudsz jelentkezni (2014. dec. 15-től lehet jelentkezni).
Ugyanis ha 2011 szeptemberben kezdted az alapszakot nem csúszol, akkor most szeptemberben kezded az utolsó félévedet. Államvizsga december vagy január hónapban lesz neked, akkor dokumentumpótlásnál már be tudod nyújtani a diplomádat. Azaz 2015-ös tavaszi félévben már elméletileg lehetsz mesterszakos hallgató.
Nem értem miért írod hogy tavaszi félévben vagy nyáron lesz meg a diplomád? Államvizsga után 1-2 héttel már megkapod...tavaszi félévben már nem is leszel hallgató...
Előttem szóló elhiszem, csak nem értem, ha valaki a BME-n államvizsgát tett május-június hónapban, megvan a szükséges nyelvvizsgája miért októberben kapja meg a diplomáját?? Mi tart 4 hónapig vagy 5 hónapig?
Én az ME-n végeztem (első szakomon) idén január 9-én államvizsgáztam. Február elején megvolt a diplomakiosztó, csak azért kezdem most a mestert mert amelyik szakra megyek nem indul keresztfélévvel, de aki olyan szakot nézett ki az még februárban elkezdhette a mestert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!