Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Nekem is kell utólag érettségi...

Nekem is kell utólag érettségiznem egy természettudományos tantárgyból?

Figyelt kérdés

Az lenne a kérdésem, hogy ez rám is vonatkozik abban az esetben ha 2014-ben fejeztem be a középiskolai tanulmányaimat de csak jövőre, 2015-től kezdeném el az egyetemet?

Felvettek, de szeretném ezt az egy évet arra használni, hogy megszerezzek 2 felsőfokú nyelvvizsgát és ezt ne évközbe kelljen megtennem, így jobban érezném magam ha az egyetemi évek során nem kellene ezzel "bajlódnom". Szóval csak jövőre adnám be újra a jelentkezésem e-felvételin keresztűl.

Bocsánat a butának tűnő kérdésért, de nem vagyok ebben valami jártas és úgy gondolom itt gyorsan választ kaphatok.

Előre is köszi!

2014. aug. 19. 11:16
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
39%
Honnan vetted, hogy nem iratkozhatsz be, mert nem vettél át egy levelet? Ha felvettek, felvettek.
2014. aug. 19. 16:23
 12/14 anonim ***** válasza:
73%

Nem a kérdés buta, hanem az olyan válaszok, mint pl. az első. De nem értem, hogy miután már kaptál választ, miért ordibálsz itt? Ha egyszer felvettek, akkor fel vagy véve és kész. A tanulmányi osztállyal el tudod intézni, hogyan lehet egy év halasztással kezdeni az egyetemet.

A természettudományos érettségi meg egy népi babona. Valóban volt ilyen elképzelés 2010-11 környékén, de mire jogszabály lett volna belőle, már elvetették. Csak van, akit a valóság már nem érdekel, csak amivel előtte riogatták.

2014. aug. 20. 08:14
 13/14 anonim ***** válasza:
nem 1.félévben személyesenis be kell beiratkozni utána elég neptunon keresztül.
2014. aug. 20. 09:49
 14/14 anonim ***** válasza:

Nem kell a felvételihez természettudományos érettségi, és nem is tervezték ezt soha.

Amit terveztek, az az, hogy az érettségi bizonyítvány kiadását term. tud. tárgyból tett érettségihez kötik. Tehát mint most a nyelv, ebben az esetben a term. tud. is egy kötelező elem lenne (nem lenne szabadon választott az 5. tárgy).

Nem tudom, hogy állnak most ezzel kapcsolatban a fejlemények, de ez a te esetedben tök mindegy. Mivel te már rendelkezel érettségi bizonyítvánnyal. Az természetesen nem fog elévülni, vagy ilyesmi.

Mindent összegezve: akkor sem kell új tárgyból érettségizni, ha újra akarsz felvételizni. Vagyis az itt leírt válaszok nagy része jó nagy hülyeség volt.

2014. aug. 22. 04:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!