Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Nemzetközi igazgatási alapszak...

Nemzetközi igazgatási alapszak. Mondanátok nekem véleményeket róla?

Figyelt kérdés
Megéri-e elvégezni, vagy teljesen haszontalan, lehetetlen vele az elhelyezkedés?
2010. jan. 14. 18:46
 1/4 anonim ***** válasza:
2010. jan. 14. 18:48
 2/4 A kérdező kommentje:
Hidd el, én is itt kezdtem, de itt nem tudom meg, mennyire nehéz a szak, mennyire érdekes, és milyen kilátásokkal számolhatok, ha elvégzem.
2010. jan. 14. 18:56
 3/4 anonim ***** válasza:

Nézd, manapság minden külföld, és az EU körül forog.

Mennyire nehéz, azt nem tudom. Egyetemi szakok nem könnyűek, szóval a nehézségről nem igazán lehet vitázni. Valószínűleg könnyebb mint egy mérnöki. (kinek mi...)

Elhelyezkedési esélyek is jobbak, mert mint mondtam nemzetközi...

2010. jan. 16. 20:01
 4/4 anonim válasza:
100%
Szerintem ez minden szaknál alapvető kérdés, hogy el lehet-e majd helyezkedni vele, és megéri-e. De egy biztos, ami tény,hogy ez a szak kimondottan külföldre lett kitalálva, azért, hogy az Európai Uniónak lehessen dolgozni utána. Az már alapból nagy tévedésben van, aki úgy jelöli meg ezt a szakot, hogy itthon dolgozhasson vele, hiszen ennél a szaknál a nyelvi követelmények is igen magasak. Ami biztos, az az, hogy többet ér mint például egy sima jogász szak, hiszen ez sokkal gyakorlat orientáltabb, és viszonylag új is, biztos, hogy nincs belőle túlképzés. Ahhoz, hogy jól lehessen vele elhelyezkedni, ahhoz az kell, hogy jó időben legyen az ember jó helyen, és ne csak Magyarországban gondolkozzon, de ez minden szaknál így van. Minél több nyelvet kell ehhez a szakhoz tanulni, nem nagyon elég 2 nyelv, az EU-s köztisztviselők gyakran 3-4 nyelven beszélnek, és nem árt, ha inkább pénzügyi, gazdasági pályával bővíti a szakot utána az ember (pld. a mester képzés során), vagy olyan irányba szakosodik. Egy biztos, remek ajánló levél lehet ez a diploma, ha jól használja fel az ember,és tudja mik a céljai, hiszen bármerre orientálódhat, nem úgy mint pld a jogász szakkal, ahol a rengeteg tanulás mellett, nem biztos hogy az ember jól el tud helyezkedni,ráadásul magyar jogi diplomával, külföldön elhelyezkedni lehetetlen, nagyon meg van kötve az ember keze.
2010. nov. 11. 22:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!