Milyen is az egyetem?
Tudom, hogy hülye kérdés, de továbbtanuláson gondolkodom, és ezért jó lenne megtudni pár dolgot róla. Például: órarend, vizsgák, zh-k, munka, szabadidő, lakhely lehetőségek, stb. Pozitív-negatív oldal egyaránt jöhet
ja és még vmi: miben különbözik a fősuli az egyetemtől?
előre is köszi a válaszokat
Ezek nagyon relatív dolgok, szaktól és felsőoktatási intézménytől is függ. Csak pár példa #2 válaszadó írásából:
"Az előadásokra nem kötelező bejárni, a gyakorlatokra viszont igen" - Ez nálunk tantárgy függő, de van olyan is, hogy a követelményrendszer szerint kötelező, de nem ellenőrzik. Nyilván magaddal cseszel ki, ha nem jársz be.
"De szóval év közben nem szakad meg az ember, nem olyan mint a gimiben, hogy folyton vannak házik, dolgozatok stb." - Ez szakfüggő. Nekem volt olyan félévem, hogy a legelső hét kivételével minden héten írtam minimum 2 ZH-t, volt olyan hét, hogy 6-ot írtam. Ebből kifolyólag nálunk eleve nem lehet bejátszani, hogy nem készül az ember folyamatosan (vagyis meg lehet próbálni, csak egyik tantárgy se fog sikerülni).
Szóval ezekre így nem lehet pontos választ adni. De hogy a kollégium mellett is legyen pár pozitív érv: több lehetőséged van segítséget kérni, valamint változatosabb/több emberrel ismerkedhetsz meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!