Lehet egyetemen félévvesztés nélkül szakot váltani?
Figyelt kérdés
Igazából még nem is járok oda, de nem saját akaratomból jelentkeztem egy adott szakra, hanem szülői nyomásra. Ahogy közeledik a szeptember, egyre jobban aggódok. Visszacsinálnám, de már nem lehet, így az átjelentkezésen gondolkodom, de nem tudom, hogy működik. Valaki rendelkezik bővebb információval róla?2014. aug. 12. 19:14
11/15 anonim válasza:
Egyébként melyik szakra "kellett" jelentkezned?
12/15 anonim válasza:
Csak hogy egy kis reménysugarat adjak, engem ugyanazon egyetem ugyanazon karának másik szakjára simán átvettek évvesztés nélkül, első év végén jelentkeztem át, a maradék kettőben pedig simán tudtam pótolni is plusz befejezni is a mintatantervet...
De sajnos nagyban függ attól hogy milyen egyetem, milyen szak, és ahova akarsz menni, szintén hasonló paraméterekkel, mert intézménye válogatja. Fontos infó hogy a döntés előtt a tanulmányi eredményeimet nagyon komolyan megnézték, ezt onnan tudom, hogy másik két társamat, akik hasonló cipőben jártak, rosszabb eredményeik miatt csak évvesztéssel vették át, egy évvel később is végeztek...
13/15 anonim válasza:
Engem is átvettek (rokon szak volt), ha nem vennének át, akkor felvételizhetsz újra. Gondold át, hogy megéri-e a támogatott féléveket fogyasztanod vagy sem, a tavasz félévet lehet, hogy érdemes passziválni (hogy ne fogyjon feleslegesen, én ezt sajnos elrontottam).
14/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Így már van egy enyhe reményem. Ha pedig mégsem, akkor msc-n megpróbálom. Rokon szakok egyébként, mindkettő mérnöki. Nekem vegyészmérnökire kellett jelentkeznem.
2014. aug. 16. 20:55
15/15 anonim válasza:
Engem most vettek át másik egyetemre, ugyanarra a szakra, 1évet vesztek el.. :S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!