Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Lehet egyetemen félévvesztés...

Lehet egyetemen félévvesztés nélkül szakot váltani?

Figyelt kérdés
Igazából még nem is járok oda, de nem saját akaratomból jelentkeztem egy adott szakra, hanem szülői nyomásra. Ahogy közeledik a szeptember, egyre jobban aggódok. Visszacsinálnám, de már nem lehet, így az átjelentkezésen gondolkodom, de nem tudom, hogy működik. Valaki rendelkezik bővebb információval róla?

2014. aug. 12. 19:14
1 2
 11/15 anonim válasza:
71%
Egyébként melyik szakra "kellett" jelentkezned?
2014. aug. 14. 19:34
 12/15 anonim ***** válasza:
71%

Csak hogy egy kis reménysugarat adjak, engem ugyanazon egyetem ugyanazon karának másik szakjára simán átvettek évvesztés nélkül, első év végén jelentkeztem át, a maradék kettőben pedig simán tudtam pótolni is plusz befejezni is a mintatantervet...

De sajnos nagyban függ attól hogy milyen egyetem, milyen szak, és ahova akarsz menni, szintén hasonló paraméterekkel, mert intézménye válogatja. Fontos infó hogy a döntés előtt a tanulmányi eredményeimet nagyon komolyan megnézték, ezt onnan tudom, hogy másik két társamat, akik hasonló cipőben jártak, rosszabb eredményeik miatt csak évvesztéssel vették át, egy évvel később is végeztek...

2014. aug. 14. 20:14
 13/15 anonim ***** válasza:
71%
Engem is átvettek (rokon szak volt), ha nem vennének át, akkor felvételizhetsz újra. Gondold át, hogy megéri-e a támogatott féléveket fogyasztanod vagy sem, a tavasz félévet lehet, hogy érdemes passziválni (hogy ne fogyjon feleslegesen, én ezt sajnos elrontottam).
2014. aug. 14. 20:51
 14/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Így már van egy enyhe reményem. Ha pedig mégsem, akkor msc-n megpróbálom. Rokon szakok egyébként, mindkettő mérnöki. Nekem vegyészmérnökire kellett jelentkeznem.
2014. aug. 16. 20:55
 15/15 anonim ***** válasza:
Engem most vettek át másik egyetemre, ugyanarra a szakra, 1évet vesztek el.. :S
2014. aug. 18. 01:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!