Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Ennyit fizetni ingyenes OKJ...

Ennyit fizetni ingyenes OKJ képzésre?!

Figyelt kérdés

Beiratkoztam egy suliba, 2 éves OKJ-s képzésre nappali tagozatra. Eddig nem szereztem szakmát, illetve 19 éves vagyok, tehát ez államilag finanszírozva kéne, hogy legyen. Gondoltam, hogy kell valamennyit fizetni, mert alapítványi iskola, de ott kijelentették, hogy 110000 Ft/félév. Meglepett, de nem tudtam mihez viszonyítani, mennyi alapítványi díjat szoktak kérni. Neten azonban utána néztem, és máshol maximum 50-60000 kell fizetni/év.

Most akkor ez hogy is van? Miért kell ilyen sokat fizetnem, amikor még nem végeztem el egy ilyet képzést se, illetve a 21. életévemet sem töltöttem be?

2014. aug. 12. 14:18
 1/6 anonim ***** válasza:
Mert lehúzásból tudják fenntartani magukat. Megkérdezhetem, melyik iskola ez amúgy?
2014. aug. 12. 14:37
 2/6 A kérdező kommentje:
Szinergia, Budapesti Taverna tagintézménye
2014. aug. 12. 14:38
 3/6 anonim ***** válasza:
nem minden suli indít államilag finanszírozott okj-t képzést.
2014. aug. 12. 14:48
 4/6 anonim ***** válasza:

Menj át másik iskolába, ez átverés vagy nem tom. Én a második OKJ képzésre járok (az elsőt fél év után otthagytam). Az elsőnél egyszeri 10 ezer Ft-ot kellett fizetnem jelentkezésnél, a mostaninál egyszeri 6 ezer Ft-ot. Nincs féléves díj, nincs semmi.

Milyen szakmára jelentkeztél?

Ne fizess.

2014. aug. 12. 17:35
 5/6 A kérdező kommentje:
Vendéglátó szervezőnek jelentkeztem, de beiratkoztam egy másik suliba, ahol nincs tandíj, ott pincérnek. Köszönöm a segítséget!
2014. aug. 16. 14:55
 6/6 anonim ***** válasza:
Melyik másikba? Gundel?
2017. jún. 10. 15:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!