Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » 16. életévét betöltöttnek...

16. életévét betöltöttnek milyen szakmai képzés van?

Figyelt kérdés
Sajnos olyan nehéz a jelenlegi szakközép, hogy nem fogom tudni elvégezni... Ha normális munkát akarok, hol tudok találni valami lehetőleg elektronikai képzést, vagy amivel magamat eltudnám tartani? 9. előkészítő megvan, de az a 10.-ket nem bírom elévgezni, hiába járok heti 2x magántanárhoz, plusz naponta is tanulok. Rettentően rosszak a képességeim szakközéphez, sajnos előbb gondolhattam volna erre. Valami olyanra gondoltam, ahol azonnal rátérnek a szakmai képzésre, és utána mehetek dolgozni. Létezik ilyen?
2010. jan. 12. 18:41
 1/4 anonim ***** válasza:
AZ a baj, hogy 18ig tanköteles vagy. Átmehetsz gimibe, szakközépbe, vagy szakmunkásképzőbe. A szakmunkásképzőkben pl nem kell érettségizni, ha jól tudom, csak a szakma a lényeg, de nézz utána.
2010. jan. 12. 18:50
 2/4 anonim ***** válasza:
18 éves korodig tanköteles vagy, de átmehetsz egy szakiskolába és ott az adott szakmát fogják tanítani neked 2 évig. nálunk pl. pék-cukrászok lehetnek azok, akiknek annyira nem ment a szakközép :) eltartani magad viszont csak utána tudod.
2010. jan. 12. 19:14
 3/4 A kérdező kommentje:

Utána gondoltam eltartani magam xD

Nekem van egy előkészítős 9.-kem (nulladik év) az rendes kilencediknek számit? Ha átmennék egy szakmunkásba, ott milyen lenne a 10.? El tudnám valahogy végezni, vagy ott is nehéz... nekem ez a nagy bajom... minek az a közismereti oktatás, mért nem lehet rátérni a szakmára azonnal... elvégre ha cukrász akarok lenni, valószínűleg nem fogok gyököt vonni...

2010. jan. 12. 19:28
 4/4 anonim ***** válasza:
A nulladik a tananyag szempontjából nem számít kilencediknek, tehát ha máshol folytatod, ahol nincs nyelvi előkészítő, akkor kilencedikbe kell mennned. Szakmunkásképzésen nem olyan erős az elmélet és a többiek se tudnak gyököt vonni jobban, mint te, érdemes váltani.
2010. jan. 12. 19:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!