Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Egyetem előtt elvégezzek egy...

Egyetem előtt elvégezzek egy szakmát?

Figyelt kérdés
Felvettek egyetemre, de félek hogy nem fog sikerülni és így évet vesztek.. és még ingyenes az OKJ pincér képzés ezért arra gondoltam, hogy előbb azt végzem el, szerintetek?

2014. aug. 5. 19:02
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Attól függő milyen tanuló voltál középiskolában, nem is a jegy hanem h könnyen tanultál vagy az eredményed kemény tanuláseredménye-e. Egyébként én egyetemre mennék..és fél év elteltével meglátod..
2014. aug. 5. 19:06
 2/7 anonim ***** válasza:
Szerintem felesleges, ha egyébként tudod, mit akarsz kezdeni egyetem után.
2014. aug. 5. 19:08
 3/7 anonim ***** válasza:
76%
Ha húzod az egyetemet úgy, hogy fel is vettek mások elől vetted el a helyet ami szerintem elég gáz dolog.
2014. aug. 5. 19:23
 4/7 A kérdező kommentje:
Ez csak felsőoktatású szakképzés, szóval nem vettem el a helyet senki elől sem.
2014. aug. 5. 20:13
 5/7 anonim ***** válasza:
29%
Mert csak egyedül felvételizztél?
2014. aug. 5. 20:14
 6/7 A kérdező kommentje:
Valószínűleg ha FSZ-re 220 a min ponthatár akkor tuti elvettem valakitől a helyet, ahová amúgy is kevesen jelentkeznek..
2014. aug. 5. 21:26
 7/7 anonim ***** válasza:
71%

Én tavaly érettségiztem és idén elvégeztem egy okj-s képzést. Szerintem nagyon jó döntés volt, hogy elvégeztem. Bár az érettségi után nem is jelentkeztem egyetemre, hanem alapból az okj-t akartam elvégezni. Most jelentkeztem és fel is vettek. Korábban azért nem jelentkeztem, mert akkoriban jelentek meg az előre meghatározott nagyon magas ponthatárok, én pedig gazdasági szakra akartam menni, mivel közgazdasági középiskolába is jártam és nagyon megtetszett ez az irány.

Az is igaz, hogy gondolkodhattál volna korábban, mert így tényleg elvetted valakitől a helyet. Meg a jelentkezés előtt is elgondolkodhattál volna a félelmeiden.

Sokszor olvastam ezen az oldalon, hogy nem kell mindenkinek diploma és ez teljesen igaz. Szerintem egy jó szakmával simán el lehet helyezkedni, főleg ha valaki nagyon akar és sokat is tesz érte.

Nem látok bele a kérdésedbe. Igazából sem az okj, sem pedig az egyetem mellett nem lehet határozottan dönteni. Mind a kettőnél vannak előnyök és persze hátrányok is!

De szerintem az okj-t is érdemes elvégezni. Az első még ingyenes is, és ha még lesz kedved hozzá, akkor esetleg később belevágni az egyetembe.

Remélem tudtam segíteni!

2014. aug. 5. 23:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!