Egyetem előtt elvégezzek egy szakmát?
Én tavaly érettségiztem és idén elvégeztem egy okj-s képzést. Szerintem nagyon jó döntés volt, hogy elvégeztem. Bár az érettségi után nem is jelentkeztem egyetemre, hanem alapból az okj-t akartam elvégezni. Most jelentkeztem és fel is vettek. Korábban azért nem jelentkeztem, mert akkoriban jelentek meg az előre meghatározott nagyon magas ponthatárok, én pedig gazdasági szakra akartam menni, mivel közgazdasági középiskolába is jártam és nagyon megtetszett ez az irány.
Az is igaz, hogy gondolkodhattál volna korábban, mert így tényleg elvetted valakitől a helyet. Meg a jelentkezés előtt is elgondolkodhattál volna a félelmeiden.
Sokszor olvastam ezen az oldalon, hogy nem kell mindenkinek diploma és ez teljesen igaz. Szerintem egy jó szakmával simán el lehet helyezkedni, főleg ha valaki nagyon akar és sokat is tesz érte.
Nem látok bele a kérdésedbe. Igazából sem az okj, sem pedig az egyetem mellett nem lehet határozottan dönteni. Mind a kettőnél vannak előnyök és persze hátrányok is!
De szerintem az okj-t is érdemes elvégezni. Az első még ingyenes is, és ha még lesz kedved hozzá, akkor esetleg később belevágni az egyetembe.
Remélem tudtam segíteni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!