Melyik magyar jogi egyetemek a legjobbak?
ELTE.
Általában mindig ott a legjobb a képzés, ahol történelmi szinten először indult az országban.
Egyetértek ELTE. A 2. mindenképpen a Pázmány.
Ez a két egyetem sokat harcol egymással (jogi versenyeken) habár a PPKE nyert egyik évben, akkor is az ELTE a legjobb. Azt csak úgy megjegyzem, hogy az ELTE-n órási a bukási ráta, a Pázmányon elenyésző a jogász szakon.
4-es mintha a gondolataimba látnál...nagyon érthetően fogalmaztad meg a lényeget...
Képtelen vagyok felfogni ezt a sok egyetemek közti rivalizálást, meg melyik a legjobb típusú kéréseket...holott a felvettek 60 5-a sosem szerez diplomát..
Akkor miről beszélünk...
Nos, hellyel-közzel Én is egyetértek a 4., 5. válaszolókkal, de azért azt meg kell jegyeznem, hogy pl. a nemzetközileg elismertségi szint, igenis mérvadó! Ebből a szempontból nézve csak az ELTE ami tényleg játszik, mint lehetőség...
Egy egyetem amúgy csakis, kizárólag a professzorok "minőségétől" számít jó, vagy rossz intézménynek. Hiszen, csak azt a tudást képesek a hallgatók megtanulni, amit a proffok áttudnak adni nekik, és csak azt tudják átadni, amit Ők maguk is tudnak... Tehát jó oktatók= jó egyetem, rossz oktatók= rossz egyetem.
". Tehát jó oktatók= jó egyetem, rossz oktatók= rossz egyetem." Kérdező maximálisan igazad van, csak te tetted fel a kérdést. Én azért azt tapasztalom hogy "kavarognak" az oktatók az egyetemek között jócskán.
Kicsi a mi országunk ahhoz hogy teljesen más gárda legyen itt és ott..és semmi átfedés. Jogon mindenütt vannak kiemelkedő oktatók.
Én jövőre felvételizem, ELTE jogra szeretnék bejutni, de a Károlit is megjelölöm majd. A Pázmányról szinte csak negatív véleményeket olvastam, persze van kivétel is, de a negatív van túlsúlyban. A Károlit azért pártolják, mert (elvileg, nem jártam oda) ott családiasabb a hangulat, figyelmesebbek a tanárok, az ELTÉt meg azért szapulják (azok, akik nem oda járnak), mert nagy a bukási ráta, s tényleg csak a legszívósabbak végzik el.
Te mikor felvételizel?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!