Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Osztatlan tanárképzés van, mi...

Osztatlan tanárképzés van, mi lesz a tanári mesterszakokkal?

Figyelt kérdés

Még abban a rendszerben vettek fel amikor a tanárképzésre külön kellett mester szakra jelentkezni. Látom még most is meg van legtöbb helyen a "sima" tanári mesterszak, szerintetek hirdetnek még ilyet két év múlva is? Akkor tudnék jelentklezni csak.

Google-n keresve nem sok mindent találtam e felől (lehet béna vagyok), csak egy 2013-as eduline cikket.

[link]

(idézet a cikkből) "Már elvégeztem az alapképzést, most osztatlan képzésre kell jelentkeznem, hogy tanár lehessek?

Szerencsére nem. Ha az alapképzésben elvégeztétek a szükséges pedagógiai-pszichológiai modult, továbbra is jelentkezhettek az adott szakterület 4+1 féléves, tanári mesterképzésére."

Szerintetek így lesz még két év múlva is?

2014. júl. 27. 22:30
1 2
 11/12 Gannicus23 válasza:
Hasonló helyzetben vagyok mint az utolsó. Most fogok államvizsgázni testnevelő-edző BsC szakon. Sajnos én nem csináltam meg az 50 kredites tanári képzést, és az érdekelne ha leállamvizsgáztam utána van rá valahogy lehetőség? Mert tudtommal mesterképzés 2016-ban indul utoljára. Ha arra nem kerülök be akkor, van arra esély hogy a alapképzéses (Bsc) diplomámból tárgyakat elismerjen a kreditátviteli bizottság és esetleg osztatlan képzésben elfogadja azt?
2015. jan. 13. 23:53
 12/12 anonim válasza:
Utolsó válaszolónak írom: Én most fejezem be a BSc szakomat és újra felvételizek osztatlan tanárira pont azért, mert megcsúsztam és nem tudnám 2016 őszén elkezdeni a tanári mesterképzést, úgy gondoltam még most jobb váltani. Én oda jelentkezem, ahol most vagyok és elvileg azokat a tárgyakat, amiket teljesítettél és benne van az osztatlan tanári képzés tantervében, azt nagy eséllyel el fogják fogadni. De ez is egyetemfüggő. Kérdezd meg a tanulmányi osztályon :)
2015. jan. 16. 20:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!