Esti gimnáziumba járok és ELTE Ik Programtervező informatikára szeretnék menni, mely tantárgyakra érdemes nagyon figyelnem?
Valóban kell a matematika, kell a jó logika, de én elég nagy hülyeségnek tartom, hogy "az informatikát jobb lenne az egyetemen elkezdenem", mivel te programozó leszel. Ezzel azt akarom mondani, hogy a matekot ilyen szinten ne helyezd előnybe, hogy az informatikát egy az egybe kitúrod, mert "ráér".
Az informatika érettségi nulla, köze sincs a valós informatikához, amit te fogsz majd tanulni. Talán az emelt szinten a programozásnak van értelme, meg az adatbázis kezelésnek, de azok is csak minimális alapként szolgálnak.
Szóval én mindenképp javaslom, hogy szabadidődben feküdj rá a programozásra, nem túl kellemes egyetemen találkozni vele először.
Ha még nem vagy jártas programozásban, akkor hót felesleges OOP nyelvvel kezdeni, mert csak összezavar. Nem tudom, hogy gondolkozol-e emel érettségiben, de jelentkezésnél lesz egy lista, ahol ki kell választani a programnyelvet, szóval részben kötött, de szabadon választható. Mellesleg emelt érettségire hülyeségnek is tartanám Java-val menni, mert az objektum orientáltság oda abszolút nem kell.
Szóval először tanulj meg egy nem OOP nyelven programozni, utána azt alapnak lehet használni (egyetemen is így szokták kezdeni).
sima C vagy Python.
Ahhoz hogy kihasználd a C++ és C# "előnyeit" kell tudni az objektum orientált gondolkodásmódot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!