Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Szerintetek emelt szintű...

Szerintetek emelt szintű érettségit tegyek speciális iskola után?

Figyelt kérdés
A betegségem miatt speciális iskolába kellett menjek, mert sok lett volna a hiányzás a betegségem miatt, meg az is igaz, hogy oda csak olyanokat vettek fel akiknek az IQ-ja nem haladja meg a 70 pontot és nekem 69 intelligenciahányadosom lett az IQ teszten, legalábbis ezt állapították meg, és én most arra az elhatározásra jutottam h szeretnék esti tagozaton érettségizni. Szerintetek megérné ezekből emeltet tennem: biosz, fizika, kémia, egészségügyi alapismeretek, informatika, esetleg belügyi rendészeti alapismeretek? Sok egyetemi szakma érdekel főleg a pszichológia, a biológia, az orvostudomány. Vonz a biotechnológia, és nem lennék elkeseredve ha naphosszat kéne pipettázni, meg eppendorf centrifugával bajlódni. A pszichológiára meg nehéz bejutni és ugyanannyi év mire pszichológusnak mondhatom magam, mint amire megszerezném az orvosi diplomát, amiről sokan mondják hogy igen nehéz de emellett meg a pszichológiának jóval nagyobb a ponthatára mint az orvosinak. Egyik ismerősöm mondta, hogy speciális iskola után ne merjek emelt szintűt tenni mert röhejes vagyok és ezért szeretném kikérni mások véleményét is. Amúgy az informatikához értek, ezért is gondoltam h érettségi után azt fogom tanulni (OKJ-s Gazdasági Info), ami 1 éves lenne és utána azt tanulnám amit akarok illetve amit megengedhetnék magamnak...és ami még érdemes lenne tudnotok, hogy dyscalculiás vagyok de ennek ellenére szeretem a természettudományokat és igyekszek valahogy felül kerekedni de matekos tudásban sajnos kb. olyan szinten állok mint egy 5.-es mert épp csak a szorzótáblát sikerült megtanulni de miután nem gyakoroltam utána már ki is ment a fejemből nagyon könnyen elfelejtettem... illetve most is tudom csak nem teljesen, más általános iskolás koromban is állandóan mindenféle matekos fejlesztőkre jártam de nem volt semmi hatása... és nemrég magamtól megtanultam a szorzótáblát és egyszerűen mindig kimegy a fejemből....

2014. júl. 27. 12:11
 1/6 anonim ***** válasza:
49%

Szia!

Neked kell tudnod, hogy mi az, amire képes vagy. Az IQ nem határol be senkit. Attól még lehetsz egy nagyon szorgalmas, tehetséges ember, ez csak egy szám, nem te magad vagy.

Viszont sajnos ha a matematika ennyire nem megy, akkor ideje e tekintetben egy kis önkritikát gyakorolnod. A természettudományi szakoknál, de még a pszichológián is van matek. Mennyire vagy elhatározott? Foglalkozol a matekkal, vagy mióta megállapították, hogy diszkalkuliás vagy, hátradőltél és többet elő sem vetted?

Szerintem először járj el matektanárhoz, olyanhoz, aki diszkalkuliásokkal foglalkozik, tanuld meg a matekot, és ekkor térj vissza erre a kérdésre, hogy miből emeltezz és milyen irányba is indulj el.

Sok sikert kívánok neked a továbbiakhoz!

2014. júl. 27. 12:20
 2/6 anonim ***** válasza:

Mi viszont nem vagyunk még az ismerőseid se, így annyit se mondhatunk, mint ez az ismerősöd.

Az biztos, hogy az IQ definíció szerint az a dolgo, amit az IQ-tesztek mérnek, azokból meg sokféle van. Önmagában nem minősíti a tanulási képességet az érték, de neked kell tudnod, mennyire könnyen vagy nehezen tanulsz és értesz meg dolgokat.

2014. júl. 27. 15:00
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Annak 69 az IQ-ja, aki neked annyit állapított meg, a tiéd bőven 100 fölött van.

Kezdd el az esti iskolát, nem kell rögtön érettségire jelentkezni. Majd a tanáraid megmondják, mi a realitás. De diszkalkuliával fizika-kémia ki van zárva, a biosz se nagyon nyerő. Matekból mindenképpen kiesik az érettségi, ha fel vagy mentve az osztályzás alól. Egészségügyi alapismeretek még bejöhet, de akkor olyan iskolába kéne menni, ahol azt tanítják. Az info is egy járható út, de ha úgyse akarsz egyetemre menni, akkor minek neked az emelt? Keress egy diszkalkuliában jártas gyógypedagógust, hogy minél többet ki tudj hozni a lehetőségekből.

2014. júl. 27. 15:23
 4/6 A kérdező kommentje:
Matekból sajnos nagyon gyenge vagyok, de attól függetlenül még szeretnék ugyanúgy egyetemre járni csak nem tudom mik azok a szakok ahol nem kell matek... Matekból általánosba fel voltam mentve de középiskolában rendesen voltak belőle jegyeim(igaz ott nem figyelt oda annyira a tanár a diákokra mert ez speciális iskola), így azt tervezem h legyen meg a sima matek érettségim is mert egy tanár szerint matek érettségi nélkül sehová se vesznek fel egyetemre mert a legtöbb egyetem igényli a matekot, és azt mondta, hogy max. a humán vagy a reál egyetemre vennék fel de ott meg túl sok a jelentkező a jogi kar miatt. Egyetemre informatikusnak biztos nem mennék, mert nem ér meg annyit az egész, hogy éveket pazaroljak rá, amúgy meg az informatikához csak értek, de nem szeretnék egész nap gépekkel foglalkozni inkább emberekkel akarok foglalkozni. meg biztos h 2 emelt nyelvvizsgát teszek még ha csak olyan egyetemre megyek ahol valami teljesen életképtelen szakmát tanulok hogy tudjak doktorálni, mert az jobban érvényesül a világban akinek meg van, meg hírnevet lehet vele szerezni. De az igaz, h először a mateknak kéne nekifutnom, de akkor sem tudom, hogy milyen egyetemre menjek, mert más dolog hogy mit akarok, más dolog hogy mi valósítható meg... régen azt is terveztem h ápolóira mennék de oda meg megint kell a matek...mint az orvosira is mert oda emelt biosz kémia és/vagy fizika kell... így aztán tényleg nem tudom hogy egyetemre menjek-e vagy nem. Érdekel az egészségügy meg a bűnügyi szakterület is de főképp emberekkel akarok foglalkozni. A gyógypedagógus ügyön rajta vagyok, találtam is egyet, de 45 percért 2000 Ft-ot kér... nem tudom mennyire érné meg nekem, de próbálok még keresgélni csak az a baj, hogy itt nincs olyan sok gyógypedagógus
2014. júl. 28. 10:48
 5/6 anonim ***** válasza:
Reális ár a 45 percért 2000 forint, azt ki kéne gazdálkodni a jövőt érdekében. Van olyan egyetem, ahova nem kell matek, de lehetnél simán ápoló vagy mentőápoló is.
2014. júl. 28. 11:52
 6/6 A kérdező kommentje:
Közben rá jöttem, hogy az akit találtam, az a gyógypedagógus nem is helyi, úgyhogy most igyekszek keresgélni matek korrepetáló tanárokat mert itt gyógypedagógus meg ilyen aki kimondottan a dyscalculiával foglalkozik sajnos nincs. De a matekból mindenféleképpen fogom magam korrepetálni mert azt a biológia és kémia/fizika emeltet akkor is össze fogom valahogyan hozni ha beledöglök is...szerintem azért csak megpróbálom, mert apám azt mondta, hogy aki őt műtötte sebész ő 30-45 évesen tanult orvosnak akkor én mit veszíthetek meg kell próbálni ha 2-es lesz az érettségim azzal se vesztek semmit de akkor legalább tudom megpróbáltam, csak az a gond, hogy a szüleim feltétlenül arra akarnak erőltetni hogy dolgozzak is, meg tanuljak is és hát ha a korrepetálást is hozzáveszem akkor nem lesz időm a korrepetálásra se tanulásra, és a jövőben nem lenne semmilyen diplomám, főleg nem orvosi ha már most ilyen elvárásaik vannak, hogy dolgozzak tanulás mellett. szerintem mégis csak az kéne hogy most csak a tanulásra koncentráljak és 4 év alatt több esélyem lenne ezekből a természettudományos tárgyakból meg a matekból is úgy érettségizni h felvegyenek az orvosira esetleg pszichológiára... viszont akkor tényleg ezerrel kéne tanulnom és illetve most is azon vagyok hogy valahogy matekból keressek valakit aki tudna engem korrepetálni...
2014. júl. 28. 13:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!