Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Milyen szakra érdemes felvétel...

Milyen szakra érdemes felvételizni, ha matekból nem voltam jó sose?

Figyelt kérdés

Érdekelne valami egyetemen, vagy főiskolán a továbbtanulás.

Sajna matek keservesen nehezen ment mindig, ezért valami humán központúbb szakot szeretnék keresni.

A gépipar, autóipar és pl: sales manager területén látok jövőt.

Ha elvégzem a szakmát, amit tanulok és megszerzem a nyelvvizsgát akkor kereken 300 pontom lesz.

Érdekes, de a felvi honlapján néztem, hogy gépészmérnök már 240 ponttól is lehet valaki.

Sajnos nekem nem menne a sok számolás, de valamilyen módon szeretnék továbbtanulni és egy használható szakmát megszerezni, amivel jól lehet keresni.

Tudom kicsit elrugaszkodott vagyok, de hát ez lenne az álmom, hogy legyen egy diplomám.

2014. júl. 27. 10:55
 1/3 anonim ***** válasza:

Sok szakra érdemes felvételized, de azt nem írod most hova jársz, milyen szakmát tanulsz éppen, így nehé segíteni. Lehet h tudod akkor elnézésedet kérem, de egyetemre/fősulira csak a szakirányú emelt (okj 54..kezdetű)és a felsőfokú (okj 55..kezdetű) szakmákért tár 24 többletpont. Középfokú nyelvvizsga ugye 28 többletpontot ér felvételin.

Nos ha ezekkel a többletpontokkal lesz jövőre 300 pontod, akkor nem éred el jogszabályi minimumot sem. (idén 260 volt a jogszabályi minimum, jövőre 280 pont lesz) Ami annyit tesz hogy a 280 pontot többletpontok nélkül kell elérned felvételin(kivéve az emelt érettségiért adható többletpont az beleszámít a jogszabályi minimumba)

2014. júl. 27. 11:39
 2/3 A kérdező kommentje:
Jelenleg gépésznek tanulok, technikusi végzettségem lesz, ha elvégeztem.
2014. júl. 27. 20:54
 3/3 A kérdező kommentje:

Ja és persze 54-es a szakma, amit tanulok.

Gépipar, autóipar érdekel főleg.

2014. júl. 27. 20:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!