Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Hogy megy az egyetemre beiratk...

Hogy megy az egyetemre beiratkozás, ki mehet egyetemre? 30+ évesen felvesznek?

Figyelt kérdés

Tudatlan vagyok, elcseszett élettel, felnőttként most járom sokadjára a gimit... de mi van ha ezután diplomát is szeretnék? Kiröhögnek mert 30+ éves koromban jártam ki a gimit, és tuti nem vesznek fel emiatt egyetemre?

Ja és van olyan egyetem ahol nem kell fizetni, vagy legalábbis nem százezreket?

2014. júl. 25. 21:48
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Igen, tudatlannak tűnsz: gondolod, olyan a rendszer, hogy pontlevonűs jár felvételin, ha 30 fölött jelentkezel? Simán elképzelhető, hogy valaki ekkor szerzi meg a második diplomáját, és persze ezért nem éri hátrány.

Az más kérdés, hogy ha eddig ilyen nehezen meg a tanulás, meg kell gondolni, reális cél-e a felsőoktatás.

2014. júl. 25. 21:53
 2/4 anonim ***** válasza:
82%

Egyetemre még 75 évesek is jelentkeznek, nem vicc az idei felvételi rekorder 75 éves volt. Ok ez extrém, de korhatár tényleg nincs. Levelezős képzéseken legtöbben a 30-as éveikben járnak. Az is lényegtelen hogy hányszor futottál neki a giminek, és az is hogy hány év alatt érettségiztél le. Senki sem röhögne ki. Természetesen van olyan képzés ami ingyenes, az állami ösztöndíjas helyek. És persze vannak fizetős szakok is. Ha valakinek nincs pénze akkor úgy kell teljesíteni az érettségin hogy elérje az állami ponthatárt a felvételin.

Ami viszont nem mindegy egyetemi továbbtanulás szempontjából az, hogy milyen tanuló vagy, milyen jegyeket szerzel, milyen eredménnyel érettségizel le.

Az hogy miért futottál többször neki a giminek nem írod. Ha szorgalom vagy kitartás vagy tanulási képességed hiányzik akkor a felsőoktatás nem neked való, ha valami súlyos anyagi eü, vagy családi oka volt akkor viszont hajrá..

2014. júl. 25. 22:18
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Ajánlom olvasásra a felvi.hu-t! De tényleg érdemes elgondolkoznod a továbbtanuláson, hiszen ha a gimi sem nagyon megy - ami hozzáteszem nevetségesen egyszerű egy egyetemhez képest -, akkor hiú ábrándokat kergetsz.
2014. júl. 25. 22:19
 4/4 anonim ***** válasza:

A nővérem 35 és most kezdi levelezőn a gyógypedagógiát. :-) Szóval simán lehet. 30+ felett a legtöbben levelezőre mennek szerintem, de nappali képzésen sem fognak kiröhögni, ez nem óvoda. :-)

Viszont, ahogy a többi válaszoló írta, ha nem eü., anyagi vagy családi okai vannak, hogy többször futottál neki a giminek, akkor tényleg el kell gondolkodnod a felsőoktatáson. Bár lehet, hogy most értél be, ki tudja. :-)

2014. júl. 26. 10:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!