Hol és mikor lehet majd kollágiumra pályázni? Kik kerülnek be kollégiumba?
A kollégiumot nem a felvin keresztül kell intézni,annak semmi köze hozzá. Amelyik intézménybe felvesznek,az küldeni fog egy emailt,vagy levelet,amiben leírják,hogy hogyan lehet jelentkezni. Elsőéveseknek augusztusba kell,előbb nem nagyon tudnak,de nem indulnak hátránnyal az öregdiákokkal szemben.
A kollégiumokban,pontosabban az egyetemeken eltérő pontszámítás van. Ha most kezdesz,akkor tanulmányi átlagot természetesen nem számolnak. Az eltén tudom,hogy főleg szociális alapon megy a dolog. A bme-n is van szociális része,de első félévben meg kell ütni egy bizonyos tanulmányi átlagot hogy bent is maradhass. Első félévre meg ha jól tudom majdnem minden jelentkezőt felvesznek. Többi intézménnyel nincs tapasztalatom,de nem kell aggódni,majd értesítenek mindenről.
Mindenesetre ne halogasd majd,mert tudtommal van olyan hely,ahol csak pár nap van hogy feltöltsd a dolgaid.
"A kollégiumot nem a felvin keresztül kell intézni,annak semmi köze hozzá." Semmit szó nem volt a felviről...
És sajnos hátránnyal indulnak az elsősök a kollégiumi pályázásnál, mert az egyetemek 90%-án a felsőbb évesekkel előbb töltik fel a helyeket.
Nézhetnek tanulmányi eredményt is (ilyenkor a felvételi pontszámokat veszik alapul) -- ez nem minden egyetemnél van, attól függ hova jelentkezel. Általában szociális alapon lehet bekerülni első évesként.
Nem vesznek fel mindenkit sajnos, mert a helyek korlátozottak...
Egyébként meg igen, az egyetemtől fogsz kapni egy levelet / emailt és abban minden benne lesz. De van olyan egyetem, ahol már fenn vannak a honlapon az elsősök kollégiumi jelentkezéséről az infók, megnézheted a te sulid honlapját.
Tisztában vagyok,hogy nem volt szó felviről,de azért leszögeztem már a legelején,hogy nem azon keresztül megy a dolog,mert sajnos már több helyen is olvastam,hogy sokan így gondolták. Ezt a majdnem mindenkit felvesznek-et meg a bme-re írtam. Ha elég messze lakik az illető és most felvételizett,akkor szinte biztos,hogy bekerül a koleszba.
Amúgy szerintem akkor se indulnak hátránnyal,igaz előnnyel se,nem hülyék az egyetemek se. Elegendő helyet hagynak,amiket csak az elsőéveseknek adnak ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!