Van itt olyan, aki egyetem mellett dolgozik? El tudná mondani, hogy milyen?
Először is, nem csak a munka van: első félévtől kaphatsz szociális támogatást, ha jól tanulsz, a második félévtől ösztöndíjat, ezek mellett van még a Bursa Hungarica ösztöndíj (nézz utána, igaz, csak pár ezer forint, de sok kicsi sokra megy).
Ezekből azért bejön némi pénz. Aztán: koliban érdemes lakni, az albérlet töredékéért.
Ezek mellett diákhitelt is fel lehet, legeslegvégső esetben (a visszafizetés szívás, most már észrevettem :( )
Na és mindezek mellett lehet vállalni alkalmi munkákat vagy valami nagyon rugalmas munkaidejűt. Én azért nem javaslom az állandót mert úgy abszolút kötve vagy, és a munkaadót nem fogja érdekelni, ha órád van, tanulni kéne stb. Úgy meg nem sok értelme van az egyetemnek....
diák munkát vállalsz több pénz jön be mint 20ezer.
am mivel én fizetősön leszek (szakomon nincs államilag támogatott, mivel a suli művészeti szakjaitól elvették az összes támogatott helyet) így nekem nem igazán járnak ösztöndíjat, vagy legalábbis nincs olyan sok lehetőségem mint az államilag támogatottnak
Ösztöndíj (iskolától és teljesítménytől függően): 10E--45E (én kaptam BTK-n 39E-t is, nem az volt a legmagasabb akkor)
Szoctám (sok mindentől függ): 10--50E
Bursa: 5E
Ha elég jól tanulsz, van szintén diák tesód (ez a szoctámnál számít), nem kőgazdagok a szüleid, a 40-50E teljesen reális. Ha pedig koliban laksz, és nem dorbézolsz, ez nem olyan kevés pénz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!