Ha mikrobiológus szeretnék lenni, ahhoz orvosit kell végeznem?
Mikrobiológiával leginkább biológus végzettségű emberek foglalkoznak, akik TTK-n végeztek biosz szakot.
Orvosként is lehet ilyesmire specializálódni, ha kutatónak mész, de ha téged kifejezetten a mikrobiosz érdekel, akkor rövidebb idő alatt hozzájuthatsz a megfelelő végzettséghez bioszosként.
A mikrobiológiának van egy orvosi ága, ami kifejezetten a patogénekkel foglalkozik, szerintem azzal.
Meg gondolom a humán mikrobiosszal (az egészséges emberi szervezetben is számos mikroba él) de azzal egy biológus végzettségű is foglalkozhat. De én azon se lepődnék meg, ha a klinikain is alkalmaznának mikrobioszra specializálódott biológusokat. Szerintem ha kifejezetten mikrobiosz az álmod, nem kell orvosira menned, de járj utána alaposan, mit is szeretnél csinálni, hiszen a mikrobiosznak is számos ága-boga van, és annak megfelelően válassz sulit!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!