Egyetemi kérdés: Ha sikeresen felvételizek egy egyetemi levelező képzésre, viszont szeptemberben a beiratkozáskor halasztást kérek (biztosan tudom, hogy lehet) akkor lesz diákigazolványom és hallgatói jogviszonyom?
"nyilván erről előző sulidban kaptál értesítést, de azt mondtad elegánsan hogy elhagytad nincs mit leadni vagy simán elengedted a füled mellett a felszólítás"
Köszi a jóindulatot. Felsőfokú OKJ-re jártam, nem pedig középiskolába és nem szoktam ilyenekkel trükközni. Viszont nem kaptunk semmi értesítést. De azt tudom ám, hogy októberben fog lejárni, hiszen beleírtam a kérdésbe ...
Nem is az érdekel hogy hányadikán jár le hanem hogy a passzív felvételi mit változtat ezen.
köszi a válaszokat :)
6-os vagyok
Ne haragudj, de az iskoláknak (tök mindegy hogy okj iskola vagy egyetem/főiskola) az tanulmányok befejeztével kötelező bevonni a diákigazolványt. Ezt nem hagyhatják figyelmen kívül, tehát erről minden tanulót/hallgatót értesíteni kell nekik valahogy. Mennyi az esélye hogy az intézmény jogszabályi kötelességét simán elmulasztja mint az hogy a végzős hallgató trükközik? Én is most végeztem egy levelezős egyetemi képzésben...és egy esti okj-t csináltam párhuzamosan..érdekes mindenhol értesítettek hogy le kell adni a diákot utolsó vizsganapon. És mindkét helyen volt aki nem adta le......
Szóval nem neked szólt inkább általános tapasztalat...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!