Mentősök vagy bárki aki ezen a területen dolgozik?
-Érdekelne minden erről a hivatásról
-Előnyök, hátrányok
-Megrázó esetek, tudom nem a vészhelyzet de mégis
-Női mentősként nehézz érvényesülni? Tényleg nem vonulhatnak autón?
És minden ami ehezz a hivatáshoz tartozik ? :)
Én nem vagyok mentős, viszont a barátom igen, úgyhogy ne haragudj, ha valamit nem írok jól, de én ezeket tudom. :)
1. Hivatásról
Nagyon szép szakma, de mint tudjuk, sokan hivatásnak hívják. Ahogy a barátom szokta mondani, ez egy drog, és nem lehet róla leszokni.
2. Előnyök, hátrányok
Előnyként elsősorban mondanám, hogy tényleg nagyon szép életpálya, az életmentés a legjobb dolog a világon. a hátrányok pedig elég ismertek: alulfizetettség, kevés megbecsülés. Sokszor emberszámba se veszik őket.
3. Megrázó esetek
Mindennap megbeszéljük itthon, hogy mi történt vele, ezáltal tudom, mennyire nehéz, ha pl. meghal egy gyerek, vagy egy terhes nő, stb. Ezeket szavakba se lehet önteni.
4. Női mentősök
Nő vonulhat mentőn mentőtisztként, illetve mentőorvosként. Ápoló nem lehet nő, ahogy gépkocsivezető sem. Szóval vonulni vonulhatnak, csak a fent említett esetekben.
Ha erre készülsz, nagyon el kell gondolkoznod, mert türelem, gyomor és erős idegrendszer kell hozzá. Aki nem elég erős, sajnos nem fog neki menni, ezt sajnos tapasztalatból mondom. Én is mentőtisztnek készültem pár éve, de abba kellett hagynom a mentőtisztit, nem bírtam. Annak viszont örülök, hogy elsősegélyt jól tudok nyújtani, és a barátomat is ott ismertem meg.
Remélem, kielégítő választ adtam, de ha van kérdésed, akkor írj nyugodtan privátban! :)
Nem, nem fogják kiszámlázni.
Egy mentődolgozó
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!