Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Felvi.hu-s statisztika szerint...

Felvi.hu-s statisztika szerint idén 3db 18 év alatti jelentkező van mesterképzésre. Hogy az ördögbe lehetséges ez?

Figyelt kérdés
Komolyan érdekel, hogy kik ők! Valamilyen géniuszprogram tagjai? [link]

2014. júl. 14. 02:15
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
18%
Ahhoz aztán tényleg marhára zseninek kell lenni, hogy osztályozóvizsgával lerövidíti az általános iskolát, meg a középiskolát. Ketteshez nem kell sok, duplázásnál meg nem nézik, hogy kinek milyenek a jegyei.
2014. júl. 14. 15:03
 12/14 anonim ***** válasza:
67%

Mintha fájna neked, hogy valaki erre azt mondja, bizony magasan átlag feletti teljesítmény.

Persze, le lehet rövidíteni kettesekkel az általánost, közepet, de őszintén: van értelme? A többség nem kettesekkel kívánja végigcsinálni, pláne olyan hülyeségért nem, hogy előbbre rohanhasson az életben, és mondogathassa, hogy lám, 17 évesen egyetemre járok, aztán pár év múlva meg bánja, hogy végigrohant a kamaszkorán és nem volt igazán gyerek.

Aki meg négyes-ötös osztályzatokkal ugrik át komplett évfolyamokat, bizony magasan átlag feletti. Mondhatni, zseni. Az általam hozott két pékda tutira. Nem duplázgattak, nem kettesekkel osztályozóztak, a Cambridge-be meghíott el se ment 16 évesen, éppen azért, mert úgy gondolta, nem jó kiszakadnia a korosztályából. Inkább leérettségizett, meg is volt neki az 500 pontja az itthoni műszaki, természettudományos jellegű egyetemekre, de azért Cambridge-et választotta, csak 2 évvel később, mint ahogy hívták. Magasan veri a "mindenből kettesre leosztályozózunk, aztán duplázással bevergődünk valahova, majd lehet, hogy kibukunk" tini egyetemistákat, akikből mellesleg nem hiszem, hogy sok van.

2014. júl. 14. 17:54
 13/14 anonim ***** válasza:

Egy Cambridge-et ne emlegessünk már a hazai egyetemekkel egy lapon.

Nézd, több tantárgyból is tettem már osztályozót 5-ös jegyekkel köztük olyan tantárgyakból mint pl. matek. Egyáltalán nem csak a zsenik képesek erre, én egy picivel az átlag felettinek tartom magam, nem vagyok zseni.

Van egy ismerősöm, akinek olyan sok hiányzása volt, hogy osztályozókat kellett volna mindenből tennie. Nem ment el, a következő évben 2 évből tett osztályozót 3-as 4-es 5-ösökkel. A srácnak az agyi kapacitása a béka segge alatt van, egész nap az xbox előtt ül, ezért gyűlt ki a hiányzása, aztán mégis megcsinálta.

Egyébként én is azt tartom valószínűbbnek, hogy benézték a szakválasztást.

2014. júl. 14. 20:34
 14/14 anonim ***** válasza:
Szerintem elrontották a jelentkezést. Egyik ismerősöm tavaly csinálta ezt... Alapképzés helyett mesterképzésre jelentkezett
2014. júl. 16. 18:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!