Munkanélküli által lehet tanulni?
Az nem a végzettségtől függ, hanem hogy indít-e valamilyen tanfolyamot a munkaügyi központ, és ha van annyi hely hogy bejuss, akkor van amelyiknél ezzel párhuzamosan kapsz némi pénzt is.
Ha olyan a tanfolyam, aminek feltétele pl. érettségi vagy bármi más akkor oda nem tud jelentkezni, ha azokkal nem rendelkezel.
De olyan pl. nincs, hogy kiválasztatsz valami szimpatikus tanfolyamot, bemész és azt mondod, hogy azt szeretnéd, hogy a munkaügyi központ támogasson.
Csak azokból választhatsz amit ők sorolnak fel.
Én is elvégeztem egy ilyen tanfolyamot végső elkeseredésemben.
Érettségi volt az előfeltétele, Volt 11 érettségizett köztünk ( plusz szakmáik nekik is voltak) és négyönknek volt diplomája.
Szóval, ha megvan az előfeltétel, akár doktori címed is lehet, nem érdekel senkit :)
Pénz: ez tanfolyamfüggő.
A rövidebbeknél ( 3-4 hósak) ilyen 60 ezer körül van, amit kézhez kapnak, a hosszabbaknál, mint amit én is végeztem, 44 ezer valamennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!