Ha óvónő akarok lenni hova menjek álltalános után?
Előző vagyok, Ajkán van a Szent-Györgyi Albert Szakközépiskola. Én érettségi után oda jártam 2 évig, csecsemő és kisgyermekgondozó-nevelőnek tanultam. Ezzel a szakmával főként bölcsődékben lehet elhelyezkedni. Ez a szak a NyME Benedek Elek Pedagógiai Karával van kapcsolatban, és akkreditált képzés. Ez azt jelenti, hogy miután elvégzi valaki, és Sopronban szeretne tovább tanulni óvónőnek, akkor a felvételi pontokhoz beszámítják ezt a szakmát, és magaddal viszel egy csomó kreditet, és sok tantárgyat amit itt tanultál, az egyetemen már nem kell felvenned. Kb. egy évvel hamarabb végzel az egyetemmel, ha meg van ez a szakmád.
Mivel Te még csak általános iskolás vagy előbb a szakközépiskolai részt kell elvégezned szociális szakon, amire ugyan ebben az ajkai iskolában lehetőséged van. Az osztályom 2/3ada már szakközépbe is idejárt, és érettségi után is itt folytatta a tanulmányait. Ha elvégezted az OKJ-t és úgy gondolod, hogy inkább bölcsis néni szeretnél lenni, akkor el tudsz helyezkedni ( mellette akár levelezőn is továbbtanulhatsz.)
Bővebb infó: [link] itt a lap tetején telefonszámot is találsz, ahol nyugodtan érdeklődhetsz. Sok sikert :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!