Informatika érettségi?

Figyelt kérdés
Informatikából szeretnék érettségizni, mint válaszott 5. tantárgy. 11. osztályba készülök, és hetente 1 órám lenne. Nagyon alaptudásom van jelenleg. Szerintetek megéri infóból érettségizni? Mennyire nehéz? Kicsit félek a szóbelitől is.

2014. júl. 10. 17:18
 1/7 anonim ***** válasza:

Ha látod benne a jövőt,akkor megéri.Gyakorolhatsz rá otthon is,egyedül,és kérhetsz akár netes segítséget is.Egyébként szerintem jól gondold meg.Ha a jövőbeli szakmádba vág,akkor hajrá,de ha nem,akkor lehet,hogy nem mész vele semmire.

Ha menekülő útvonalként választod(mert kell választani),akkor is kell gyakorolnod meg tanulnod rá eleget.

Nálunk SNI-s tanulók is átmentek infóból(igaz kettesekkel,meg volt aki hármas lett),mert az iskolánk főprofilja ugyan nem ez,meg nem is nagyon tanulunk infót.

A heti egy óra kevés az érettségihez.Fakultáció nincs?Mert felvehetnéd faktnak.

2014. júl. 10. 17:52
 2/7 A kérdező kommentje:
Közgazdaság szakon vagyok, és szükség lenne rá a későbbiekben. Fakultációnak már felvettem az angolt, és a matekot.
2014. júl. 10. 18:19
 3/7 anonim ***** válasza:

Azért az infó közép nem akkora durranás, sőt. Mondjuk kb csak a felvételihez kelhet, mert ha ebbe az irányba gondolkozol, akkor az a tudás semmit se ér (informatikusként ugyebár nem word-ben és power point-ban kell bohóckodni).

Nem tudom, hogy az az alaptudás mennyi, de igazából otthon is lehet gyakorolni. Csinálgasd a régi érettségis feladatokat, tételek rengeteg helyen ki vannak dolgozva stb. Ha nagyon nem megy, akkor a helyedben beszélnék a tanárral, hogy néha napján nem tartana-e plusz órát (már ha persze jó arc).

2014. júl. 10. 18:37
 4/7 anonim ***** válasza:
Az infó sok helyre jó, mentőtiszttől kezdve földrajzig elég sok helyen számítanak infó érettségit, én is abból érettségiztem, úgy voltam vele, hogy ötödik tantárgynak jó lesz, mert könnyű és keveset kell tanulni hozzá, akkor még nem is tudtam, hogy ilyen téren ez "jokernek" számít, említettem miért. Heti egy óra volt a fakt nekünk is, annyi tökéletesen elég, igaz az két óra volt egymás után tartva, de szinte csak érettségi feladatsorokat oldottunk meg ott. Word nem nehéz, power point, html szerkesztő szinte játék, egyedül az access nehéz, amiatt lett 70%-os 4-es az érettségim, de amúgy egy évet tanultam én is, egy erős négyest simán össze lehet szedni.
2014. júl. 10. 19:22
 5/7 anonim ***** válasza:

Annyira nem bonyolult, két év alatt simán fel tudsz rá készülni, bár az iskolai óra kevés lesz, rá kell tanulnod.

A szóbeli az összes tárgy közül itt ér a legkevesebbet, 30 pont a 150-ből, és arra is fel lehet készülni. A kérdés, hogy csak át akarsz menni vagy jó eredményt akarsz, ez nagyon nem mindegy.

2014. júl. 10. 19:23
 6/7 A kérdező kommentje:
Minél jobb eredményt szeretnék elérni. :) Köszönöm a válaszokat, mentek a zöld kezek.
2014. júl. 10. 19:43
 7/7 anonim ***** válasza:
9. és 10. osztályban is volt infó óránk, de elég lazán volt véve, úgyhogy én is csak alaptudással mentem neki a faktnak 11.-ben. Ott sem volt feszített tempó, érettségi feladatokkal készültünk. Elég kevésnek éreztem, úgyhogy nagyon sok feladatsort megcsináltam még otthon pluszban. Nekem az adatbázis-kezelés volt a legnehezebb. Végül megcsináltam előrehozottan, és 97%-os lett. A gyakorlás a lényeg.
2014. júl. 10. 20:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!