OE Gépészmérnök vagy OE Mechatronika?
Biztosan ezek közül szeretnék választani, és jelenleg a gépészmérnöki van az első helyen, viszont nem tudok dönteni. Rengeteg embertől azt hallom, hogy a mechatronika jobb, de engem az érdekelne, hogy az OE-n melyik a jobb.
Az egyik hasonló kérdésnél egy válaszoló részletesebben is írt a mecháról és nem volt valami lelkesítő...
véleményem szerint az összes kevert szak kevésbé jó, mindenből kapsz egy kicsit de igazán egyikből se, így hát én a mechatronikáról lebeszélnélek.
amúgy üdv az OE-sek közt ;)
Nem vagyok mérnök valószínűleg az előbbi hozzászóló jobban látja mit és hogyan tanítanak.
Én is az OE-re jelentkeztem mecha szakra. Én pont azért választottam ezt a szakot mert véleményem szerint jobb ha az ember rálát erre is meg arra is és maga eldöntheti, hogy hogyan képzi (akár tovább) magát. Ha mechasként például a PLC programozás megtetszik, akkor simán réfeküdhetsz a dologra és tovább képezheted magad autodidakta módon. A gépészeknek erre sok esélyük nincs mert ők nem is tanulnak ilyet. Ugyanez áll az elektronikával is. Az újsághirdetésekben egyre gyakrabban látom, hogy villamos/mechatronikai mérnököt keresnek.
Egy cégnél az a lényeg, hogy legyen meg egy bizonyos alaptudás a többit úgyis ők adják majd.
Ez a saját véleményem.
Mechatronikával csak jól járhatsz, főleg ha érdekel az elektronika része, egy villamos Msc-vel nagyon ütős kis diplomád lehet.
Gépészmérnökit akkor ajánlanám, ha kevésbé érdekelnek az elektrós tárgyak, viszont érdekel a mechanika, áramlástan stb. Nálam a gépésznél az az egy hátrány van, hogy bizonyos szakirányokkal piszok nehéz elhelyezkedni, sláger szakirányokon pedig nagyon sokan vannak és dúl a háború a hallgatók között...:) De ez nem minden egyetemre jellemző természetesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!