Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » OE Gépészmérnök vagy OE...

Fkoakfwwfa kérdése:

OE Gépészmérnök vagy OE Mechatronika?

Figyelt kérdés

Biztosan ezek közül szeretnék választani, és jelenleg a gépészmérnöki van az első helyen, viszont nem tudok dönteni. Rengeteg embertől azt hallom, hogy a mechatronika jobb, de engem az érdekelne, hogy az OE-n melyik a jobb.

Az egyik hasonló kérdésnél egy válaszoló részletesebben is írt a mecháról és nem volt valami lelkesítő...

2014. júl. 6. 22:42
 1/5 anonim ***** válasza:
56%

véleményem szerint az összes kevert szak kevésbé jó, mindenből kapsz egy kicsit de igazán egyikből se, így hát én a mechatronikáról lebeszélnélek.

amúgy üdv az OE-sek közt ;)

2014. júl. 6. 23:00
 2/5 hunsnowboarder ***** válasza:
100%

Nem vagyok mérnök valószínűleg az előbbi hozzászóló jobban látja mit és hogyan tanítanak.

Én is az OE-re jelentkeztem mecha szakra. Én pont azért választottam ezt a szakot mert véleményem szerint jobb ha az ember rálát erre is meg arra is és maga eldöntheti, hogy hogyan képzi (akár tovább) magát. Ha mechasként például a PLC programozás megtetszik, akkor simán réfeküdhetsz a dologra és tovább képezheted magad autodidakta módon. A gépészeknek erre sok esélyük nincs mert ők nem is tanulnak ilyet. Ugyanez áll az elektronikával is. Az újsághirdetésekben egyre gyakrabban látom, hogy villamos/mechatronikai mérnököt keresnek.

Egy cégnél az a lényeg, hogy legyen meg egy bizonyos alaptudás a többit úgyis ők adják majd.

Ez a saját véleményem.

2014. júl. 7. 15:51
 3/5 anonim ***** válasza:
Mechatronikában benne van az irányítástechnológia. Nálunk volt középiskolában és azok alapján amit ott láttam én meg se jelöltem végül, nem nekem való.
2014. júl. 7. 16:25
 4/5 anonim ***** válasza:

Mechatronikával csak jól járhatsz, főleg ha érdekel az elektronika része, egy villamos Msc-vel nagyon ütős kis diplomád lehet.

Gépészmérnökit akkor ajánlanám, ha kevésbé érdekelnek az elektrós tárgyak, viszont érdekel a mechanika, áramlástan stb. Nálam a gépésznél az az egy hátrány van, hogy bizonyos szakirányokkal piszok nehéz elhelyezkedni, sláger szakirányokon pedig nagyon sokan vannak és dúl a háború a hallgatók között...:) De ez nem minden egyetemre jellemző természetesen.

2014. júl. 8. 19:13
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Elsőnek pedig üzenem, hogy akkor bármi lehetne kevert szak, ugyanis gépészen is elég keverten kap az ember mindenféle tárgyból és kb csak specializációnál kap ténylegesen is felhasználható ismereteket, amiket ha akar tovább visz, ha akar nem. Annyi féle tárgy van, hogy igazán semmibe sem lehet beletanulni, csak mindenből az alapokat kapja az ember. Ha már szakirányon van valaki, akkor lehet elmélyedni bizonyos területeken. És szerintem ez mechatróra is igaz....egyébként is nálam a mechatró is majdnem egy gépész specializáció, ugyanis a legtöbb helyen a gépész és mechatrós tanterv jelentős százaléka megegyezik és csak néhány dologban tér el.
2014. júl. 8. 19:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!