Középszintű földrajz érettségi fél év alatt a semmiről?
Figyelt kérdés
Régebben érettségiztem középiskolában két évig tanultunk földrajzot, de nem volt túlzásba véve. Fél év alatt fel tudnék készülni egyedül 85% fölötti eredményt elérve? Milyen könyvet ajánlotok, jegyzetet stb amit le tudok tölteni, illetve meg tudok venni :)2014. júl. 4. 20:06
1/4 anonim válasza:
Persze, hogy le lehet. 4 év földrajz anyaga semmivel sem több vagy bonyolultabb mint egy főiskolán vagy egyetemen egy év anyaga egy tárgyból. (ott meg 6-8 tárgyból is simán kell vizsgázni).
Milyen könyvet lehet ajánlani? Elsősorban középiskolai tankönyvet a hozzá tartozó munkafüzettel. Abban minden benne lesz. (Azért figyelj oda, hogy ha belelapozol Európa hegységeibe és a Mount Blancot találod benne legmagasabbnak, akkor dobd ki, és keress más tankönyvkiadót :D )
2/4 anonim válasza:
A földrajz érettségi pofonegyszerű, az atlaszban rengeteg infó van, én összesen 4 napot tanultam rá, kb a semmiről indultam és majdnem ötös lett. :D Pedig egyáltalán nem szeretem ezt a tantárgyat. Úgyhogy szerintem fél év alatt lazán meglesz a 85%. :)
3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Könyveket úgy értettem, hogy melyik kiadóét, melyik az amelyik jól építi fel az anyagot és kevés eltérés vagy kétes infó van benne :D
2014. júl. 4. 22:32
4/4 anonim válasza:
Persze, simán. Atlaszt is lehet használni, ahonnan akármit ki lehet lesni, én töri érettségit atlaszból ötösre megírtam, akkor egy földrajzot simán lehet. Nekem egyébként kedvenc tantárgyam volt a földrajz, hobbiból lehet leérettségizek belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!