Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Targoncavezető Okj képzés...

Targoncavezető Okj képzés plusz pontnak számít egyetemen?

Figyelt kérdés
van egy targonca vezetői okj (32) , egy középszintű okj (52) és egy felsőfokú (55) ezért mind jár plusz pont? Már kerestem egyetemi oldalakon is de nem találtam köszönöm a segítséget!
2014. júl. 2. 22:45
 1/3 anonim ***** válasza:

A targoncavezetői az szinte semmit nem ér, az csak arra jó hogy jogosultságod legyen ahhoz hogy anyagmozgatói munkakörbe vezethess targoncát és a hozzá való jogosítványhoz kötelező még hogy autóra tudj rakodni és utcán közlekedhess vele. Egyetemre nem jó az sajnos semmire, mert azt szinte ingyen adják mert a vizsga az nevetséges nekem is van, haveromnak is és kb végig aludtam az egész tanfolyamot és mégis 98% os lett a vizsgám pedig szigorú vizsga volt, de egyben röhejes is.

Haverom bepróbálkozott vele és kb kinevettték amikor rákérdezett. Egy OKJ-s vizsga akkor ér valamit ha olyan szakra készülsz amihez jó alap egy szakma. Például ha mechanikai mérnöknek készülsz akkor ezzel kapcsolatos szakmák lehetnek plusz pontok, de ha szakács OKJ-s papírral akarsz mérnöknek menni például el is zavarnak. Meg ha ezeket a zárójelekben lévő vizsga eredményeid % ban hát elég siralmasak ehhez képest igaz megvan mert ez a lényeg munkavállalásnál de erre szerintem még pont sem jár..

2014. júl. 2. 23:02
 2/3 anonim ***** válasza:
Csak 1 db. okj képzettségért jár pont, + 24. Okj 55 és okj 54 felsőfokú és emelt szakmákért, akkor ha szakirányú a képzés.
2014. júl. 2. 23:13
 3/3 A kérdező kommentje:
csak azért kérdeztem mert azt láttam egy jelentkezési lapon hogy az okj t felkell tüntetni és hogy az is pontot ér. És gondoltam hogy a targonca is okj akkor az is érhet valamit hiszen még azért is pont jár ha valaki roma származású, fogyatékos vagy gyereket nevel.
2014. júl. 2. 23:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!