Van vmi hasonlóság a Magyarországi, és a filmekben látható (pl . amerikai ) egyetemek /főiskolák között?
Szinte totál különbözik minden, de azt nem értem mire írtad, hogy hazánk ebben sem tart sehol.. az oktatás nagyon magas színvonalú Magyaro.-n, sokkal magassabb mint amcsiban (ahhoz képest bőven), de am.is világszínvonalú, különösen az orvosi és a mérnöki képzések.
Am.minden országban más és más az oktatási rendszer, máshogy vannak a szünetek, mások a tandíjak és az ösztöndíj lehetőségek, más a kollégiumok, más a kultúra, mások az emberek és a gondolkodásuk.. de azért hazánkat ne húzd le. persze rosszul működik a felsőoktatás, de a tudás az hibátlan.
Azért a magyar oktatás messze nem színvonalas. Közgazdaságtan, business képzések, informatika, szociológia, pszichológia. Ezekről sok minden elmondható, csak az nem, hogy színvonalasak. Én egy business szakon vagyok és elmondhatom, hogy az ország legszínvonalasabb egyetemén (business vonalon a Corvinus) nemzetközi mércével hihetetlenül színvonaltalan a képzés. A BME-n is infó szakokon például. Sajnos sokan összekeverik a nehézséget a minőséggel. Attól, hogy a BME nehéz, nem feltételnül jó és színvonalas. Ugyanez mondható el a BCE-ről is. Az elméleti anyagokból felkészítenek, de a gyakorlati életre, a munkaerőpiaci helytállásra egyáltalán nem.
Amerikai business schoolokban például 2 évre választanak rektort, és csak olyan töltheti be, aki aktívan business vonalon mozog, az oktatók szintén. Itthon az oktatók jó része soha, egy percet sem dolgozott versenyszférában. Egy-két üdítő kivétel van, aki tuldajonképpen nem is tanár, csupán óraadóként jár be, amúgy meg versenyszférában dolgozik. Na, az ők órái sokkal hasznosabbak, életszerűbbek.
Business szakon vagy de te vagy a megmondó ember és minden szakot ismersz igaz?
Az ilyen nagyképű corvinusosoktól kapok hurutot...
Az informatika, és a pszihológia és elég magas színvonalú... Nem véletlen hogy a magyar PTI-seket és az Mérnökinfosokat külföldön simán felveszik...
Szóval attól hogy te azt hiszed 490 pontal bekerültél a corvinus egy olyan szakjára ami nem keresett, jobb vagy bárkinél marhára tévedsz....
attól hogy a Corvinuson alacsony a színvonal, más egyetemeket ne húzz le...
Mellesleg az USA-ban ugyanezt a képzést amit sokesetben itt kínok között végzel el, sokkal könnyebb lenne. Erasmussal ment ki egyik ismerősöm (vagy valami hasonló diákcsere programmal), hát ott kb simán lementek a vizsgák, míg itt minden vizsgáért megszenvedett.
Szóval nem kell isteniteni mindent ami amerikai...
A hozzászólásoddal pontosan engem támasztasz alá. Te is összekevered a nehézséget a színvonalassággal. Nem attól jó egy egyetem, hogy nehéz. Ugyanakkor persze attól, hog nehéz, még lehet jó. De nem korellál a kettő.
Én jelenleg dolgozom, versenyszférában (infósként és BME-sekkel vagyok körülvéve, tőlük nagyon sok információt tudok, sokat beszélgetünk) szóval nem a saját nyomorom mondatja velem ezeket. Egyszerűen azt írom le, ahogy látom.
Az informatika és a pszichológia nagyon nem tényező nemzetközi szinten. Az infó szakról kikerülők jelentős része nem tanul meg programozni. Vitázhatunk ezen, én így látom.
rosszul látod. Kész.
Akik elvégezték az ELTE-n a PTI-t szinte egytől egyik mind 250e ft-os kezdő nettoval állnak munkába rögtön. Ezt pedig bizton tudom mivel nagyon sok ilyen ismerősöm/haverom van.
Akik még 2012 előtt kezdtek azok pedig kimentek angliába (egy mérnökinfos is akit tudok) és remekül megállják a helyüket.
Szóval megtanitanak programozni.
Az álláspontod téves, és nincs annyi információd sem hogy itélkezhess.
A görög házakra gondolsz egyébként kérdező.
Ezek azért nem lehetségesek, mert itt nincs egybefüggő hatalmas kampusz (a legtöbb egyetemnél).
Ez nem a suli hibája, hanem ahogy nő a suli úgy kell újabb épületeket szerezni de azt nem lehet olyan helyre ahol már laknak.
Egyébként a koliknak van ez a házas dolga ott is.
Itt kluboknak hívják őket, és kolinként vannak, csakhát mivel nem egyhelyen van egy egyetem 3-4 kolija nincs annyi klub mint ott görögház.
Köszi:) pedig olyan jó bulinak tűnt az egész . (Tudom nem ez a lényeg , de azért tényleg kár ...)
de hát gondolom hazánkban is működik akkor hasonló dolog .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!