Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Bűnügyi nyomozóhoz hasonló...

Bűnügyi nyomozóhoz hasonló szakmák?

Figyelt kérdés
Gondolkodtam, hogy bűnügyi nyomozó szeretnék lenni, de nem bírom a vért (sajnos ezért nem lehettem orvos sem). Így nem tudom, van-e még hasonló szakma, akár rendőrségen vagy azon kívül, ahol nyomozni lehet, de nem kell hullákat nézegetni? Az igazságszolgáltatásban maradva még a jogász felé hajlok, de tudom, abból meg rengeteg van, nehéz munkát találni kapcsolatok nélkül.

2014. jún. 30. 15:41
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Az alapkiképzésen mindenhogyan látnál vért (habár nem igazit, de a sebek nagyon élethűek) szóval ezesetben a rendőr szakmát nem ajánlom.

De van 1-2 irodai rész az NKE-RTK-n ahova nincs kiképzés.

2014. jún. 30. 16:33
 2/11 A kérdező kommentje:

"De van 1-2 irodai rész az NKE-RTK-n ahova nincs kiképzés."

Például? Azokra hogyan lehet bejutni?

2014. jún. 30. 16:46
 3/11 anonim ***** válasza:

[link]

Bünügyi hirszerző, Migráció

Úgy hogy kegyetlenül jóltanulsz és összeszedsz kb 400 pontot.

2014. jún. 30. 16:47
 4/11 anonim ***** válasza:
Azért járj utána, mert úgy tudom, hogy bűnügyi hírszerző szakra csak azok jelentkezhetnek, akik amúgy is rendőrök, és több éve dolgoznak, és tovább akarják képezni magukat. Civilek oda nem jelentkezhetnek, én így tudom, a honlapjukon olvastam.
2014. júl. 1. 09:11
 5/11 anonim ***** válasza:
Igen lehetséges, van 1-2 ilyen szak. De azt nemtudom biztosra hogy melyik.
2014. júl. 1. 09:50
 6/11 anonim ***** válasza:

Bűnügyi hírszerző, és büntetés végrehajtási 100% hogy ilyen szak, oda civilek nem jelentkezhetnek.

Amúgy az olyan szakok, amelyeken nincs alkalmassági, azok mind olyanok,hogy csak rendészeti állományban lévők mehetnek oda.

2014. júl. 1. 11:26
 7/11 anonim ***** válasza:
a migrációs az biztos hogy nem. Oda jelentkezett tavaly az egyik osztálytársam.
2014. júl. 1. 11:29
 8/11 anonim ***** válasza:

"A bűnügyi hírszerző alapszakon folyó képzés célja olyan bűnügyi szakemberek képzése, akik ismerik a nyomozási cselekmények végrehajtásának módozatait, a titkos információgyűjtésre vonatkozó szabályozókat. Birtokában vannak azoknak a speciális kriminalisztikai és bűnügyi szolgálati ismereteknek – különösen a humán információszerzés területén –, amelyek alkalmazásával képesek a büntetőeljárások megindításához és eredményes befejezéséhez szükséges információk megszerzésére. A képzésre csak a rendőrség hivatásos állományában dolgozók jelentkezhetnek."

Az lehet, de hírszerzőnél ez a hivatalos.

2014. júl. 1. 11:52
 9/11 A kérdező kommentje:

Köszi az eddigi válaszokat!

Az itt említett migrációs szak után mit is fogok pontosan csinálni, ha ott végzek?

Illetve, ha esetleg valaki jártas ilyesmiben, az összes nyomozó "univerzális", vagy azon elül is lehetséges valamilyen szinten szakosodni, pl. drog/gyilkosság/sikkasztás?

2014. júl. 1. 13:00
 10/11 anonim ***** válasza:

irodai munka.

A drogosok, meg a hasonlók azok azok a szakok amikre csak kiképzéssel mehetsz.

2014. júl. 1. 13:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!