Ha felvesznek egyetemre államilag támogatottra, akkor nem végezhetek mellette más finanszírozott tanfolyamot pl. okj képzést?
Én úgy tudom, a kettő teljesen független dolog, tehát végezheted mindkettőt egy időben és nem fogy a támogatott féléveid száma az okj-vel.
De javítson ki, aki jártasabb ebben a témában és úgy látja, tévedek!
Először is kérdező te nem "finanszírozott tanfolyamot" gondolsz szerintem. Finanszírozott tanfolyamot csak munkáltató vagy ha tartós munkanélküli vagy a Munkaügyi központ áll. Amire te gondolsz azaz okj iskolarendszerű képzés. Mint nevében benne van iskola, az a közoktatás része a közoktatási tv. hatálya alá tartozik. Semmi köze a felsőoktatáshoz. Mindenkinek jár ma Mo-n egy db. okj szakma (az hogy valaki érettségi előtt egy alacsonyabb szintű szakmát szerez vagy érettségi után egy emelt vagy felsőfokú szakmát szerez az állam pénzén az lényegtelen csak az a lényeg hogy 1 jár, az is lényegtelen hogy hány éves vagy, mert 21 éves korig nappalin 21 után estin lehet tanulni..tehát tévedés hogy 21 után nem jár, dehogynem!!!)
A felsőoktatában 12 félév jár, de semmi köze a Nemzeti felsőoktatási tv. által szabályozott jogokhoz. Mindkettő jár annak aki igénybe akarja venne és megfelel a feltételeknek. Lehet egyszerre járni okj képzésre és egyetemre, semmi sem tiltja, a támogatási idő nem vonódik össze..semmi átfedés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!