Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Mindjárt itt a központi...

Mindjárt itt a központi felvételi a középiskolába! Valaki mondana pár szót?

Figyelt kérdés

Arra lennék kiváncsi, hogy mi zajlik, hogy zajlki. Nehéz-e nagyon, nektek hány pont lett, izgultatok?

Jó tanácsok, bátorító szavak, vagy bárminek örülnék :)

Én hihetetlenül izgulok.. :D

2010. jan. 5. 15:00
 1/9 anonim válasza:
100%
Szia ne izgulj, én nem is készülem rá semmit bementem megírta és felvettek az elsőnek jelölt hatosztályos gimibe. Sztem. könnyű.
2010. jan. 5. 15:05
 2/9 A kérdező kommentje:

Köszi, de én nagyon izgulok :S

Én négyéves gimibe készülök, és elég nehéz lesz.

Hosszú válaszok érdekelnének :D

2010. jan. 5. 15:08
 3/9 anonim ***** válasza:
81%

Szia!Én tavaly írtam,és egyetértek az első válaszolóval,egyáltalán nem nehéz.Én is annyira izgultam mint te,vagy még jobban,pedig nem is kellett volna:)

A tanárok úgy harangozták be,hogy húú de nehéz,mint egy kisérettségi,közben meg olyasmi mint egy dolgozat.Jártam is előkészítőkre,magyarból,matekból is,mindig kaptuk a feladatokat,fogalmazásokat kellett írni,de semmi értelme nem volt,csak az időnket vette el.Azért nem árt,ha gyakorolsz előtte egy kicsit,főleg matekból,de nem kell heti 3szor.Bőven elég ha minden hétvégén rászánsz 1-1 órát,írsz pár kisebb fogalmazást,meg van egy olyan könyv,ami külön a általános sulisoknak készítettek,matek feladatok vannak be,szerintem az is nagyon jó.Amúgy én olyna helyem írtam,ahol életemben nem jártam,el is tévedtem a hatalmas épületben,először rossz terembe mentem be:DDe tök simán megírtam,ha jól emlékszem 45-45 perc volt mindkettőre.A mateknál is bőven elég volt az idő,a magyarnál is,csak ott vigyázni kell,hogy a végére hagyj elég időt,a fogalmazás megírására.Nekem összesen 65 pionit körül lett,már nem emlékszem pontosan.3 sulit jelöltem meg,a második helyre vettek fel,gimibe,5 évfolyamos,nyelvi előkészítő.A városban az egyik legjobb gimi ez:)Az első helyre meg azért nem vettek föl,mert kevés volt a felvételi pontszámom,de nem is bánom,mert az nagyon stréber suli.Egyébként nem kell ünneplőbe menni,ha erre is kíváncsi vagy,mindegy azért leírom:)Sima farmer,egy szebb fölső,aztán ennyi.Meg tollakat vigyél,számológép,ceruza,vonalzó,ami kell,de ezt úgyis mondani fogják.

A lényeg,hogy ne parázz,azzal lehet hogy csak rosszabbul jársz,és akkor elszúrod,mint például én is ha izgulok,akkor minden kimegy a fejemből.Szerintem ha 60 pont fölött írod meg fel fognak venni gimibe,de ez függ a jegyeidtől is.

remélem,elég hosszú választ írtam:)

2010. jan. 5. 15:20
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
uccsó vagyok,bocsi a helyesírási hibákért,siettem:S
2010. jan. 5. 15:22
 5/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen, főleg hogy hosszú :D

Aranyos vagy, de nemtudok nem izgulni :S

2010. jan. 5. 15:24
 6/9 anonim ***** válasza:

Hát én 2 éve írtam.. Szarrá tanultam az agyam előtte.. És talán lehet ezért nem sikerült olyan jól.

Nem kell szorongani és félni. Ugyan olyan mint 1 évvégi dolgozat, csak sok ismeretlen ember ül körülötted.

Emlékszem halál sápadt voltam, forgott velem az egész terem. Azt hittem hányok.. A kezem úgy remegett, hogy írni nem tudtam. Ez az első 2 perc volt. Aztán meg annyira koncentráltam a lapokra, hogy fel sem fogtam hol vagyok. Nem kell aggódni!

Ha pedig nem sikerül, akkor még vannak olyan iskolák, ahova lehet menni felvételizni. És akkor ugyan azt kell csinálnod, mint a központin, csak 1000x nyugodtabb leszel.

1 nagyon jó tanács, menj el előtte pisilni. És tollat ne felejts el vinni. Én elfelejtettem. xD

2010. jan. 7. 16:54
 7/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm :D

Okéé toll + wc :P

2010. jan. 7. 18:34
 8/9 anonim ***** válasza:
én 4 éve írtam, összesen asszem 79%-os lett, nem volt nehéz, ne izgulj! vigyél sok csokit, meg innivalót, és ne kapkodj, mert csak elrontod! és vigyél személyit, vagy diákot!
2010. jan. 9. 12:14
 9/9 anonim ***** válasza:

Én is 8.-os vagyok, eléggé izgulok én is.

Baranyai vagyok. Te?

15:20-as válaszoló írt olyat, hogy vigyünk számológépet, satöbbi.

Számológépet tilos használni!

Viszont matektanárom a lelkünkre kötötte, hogy KARÓRÁT vigyünk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

2011. jan. 9. 19:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!