Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » A Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi...

A Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem (NEMZETBIZTONSÁGI ALAPSZAK) -ra szeretnék jelentkezni. Mik az alapkövetelmények?

Figyelt kérdés

-2 évem van még a döntésig,hogy hova megyek tovább.

-Szintén két éve Krav Magázom(küzdősport)

-Történelemből jeles vagyok

-Angolból felsőfokú vizsgám van

-Németből középfokú

-Többi tantárgy 3,4 inkább 4

-Asztmás vagyok (még kinőhetem)

Elnézést a helyesírási hibákért.16/F

2010. jan. 4. 20:17
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:

Igen és hivatásos tiszti beosztáshoz meg mehetsz ha lesz diplomád.

A tesi órák minden szakon a ZMNE-n keményebbek mint máshol, azért nem olyan kemény a kiképzés mint a katonáknak, de kell teljesíteni :)

A követelményeket nem tudom, mondjuk ha mész nyílt napra jövőre, akkor meg tudod kérdezni hogy pl kizáró ok e az asztma

2010. febr. 10. 11:24
 12/24 anonim ***** válasza:

MI6-hez csak angol állampolgárok mehetnek, itt egy 3 oldalas cikk érdekességképpen: [link]

:D

2010. febr. 10. 11:44
 13/24 A kérdező kommentje:
Tudom,hogy csak angol állampolgárok mehetnek.Szerintem azért egy nemzetbiztonsági diplomával többet fogok érni,mint a sima érettségivel.Mármint növeli az esélyt,hogy bejussak az NBH-hoz,nem?
2010. febr. 10. 14:22
 14/24 anonim ***** válasza:

Nem biztos, hogy jobb az esély a bejutásra, viszont jobb munkákat kapsz, mivel több dologhoz ért egy diplomás ember és a fizetés is magasabb diplomával.. (tisztelet a kivétenek mert ugye a tanárok majdnem minimálbérért dolgoznak)

Nah meg fel van sorolva néhány terület, hogy honnan várnak jelentkezőket pl pénzügy, RTF, bölcsészszakosok stb..

Meg ha ilyesmi az érdeklődésed az RTF-nek pl a bűnügyi igazgatási szakát is ajánlom, de sztem a ZMNE jobb ár csak azért is mert egyetem :P

2010. febr. 10. 17:18
 15/24 A kérdező kommentje:

Esetleg valaki közületek nem volt kém?:)

Érdekelne egy igazi kém tanácsa is.

Nagyon szépen köszönöm a válaszaitok és köszönöm,hogy visszaadtátok a reményem.

2010. febr. 10. 19:11
 16/24 anonim ***** válasza:
Minél több diplomád és nyelvvizsgád van, annál nagyobb az esélyed.Bár így is kb 1000 jelentkező közül - ahol a többség nyelvvizsgával és diplomával rendelkezett - kb 40en kerültek be. Nagyon magasak az elvárások.. Bocsi hogy így megint beledumáltam, nem vagyok kém :D csak utána néztem..
2010. febr. 11. 01:44
 17/24 A kérdező kommentje:
Nem baj,minden információ hasznos
2010. febr. 11. 07:26
 18/24 A kérdező kommentje:
Akkor valószínűleg,ráállok a nyelvtanulásra.A németet továbbfejlesztem és a franciát is elkezdem.Ha szakmát tanulnék még egy két évig,úgy több esélyem lenne(vegyésznek)?Mert olvastam,hogy a vegyészekre külön szükség van.
2010. febr. 11. 07:30
 19/24 anonim ***** válasza:
Szia!Orvosokra nincs szükség véletlenül?:) Elárulok neked egy titkot:én orvosira készülök,érdekel az orvoslás,ugyanakkor ez a nemzetbiztonsági dolog is nagyon érdekel már régóta,és nem bírok róla lemondani...
2010. febr. 21. 01:52
 20/24 anonim ***** válasza:

Jah és a vegyészet nagyon érdekes is :) Már akinek megy a kémia :D Úgy tudom BME-n jó a vegyész képzés..

Nyelvekkel kapcsolatban meg én azt mondom, hogy egy nyelvre koncentrálj egyszerre, de arra intenzíven, nekem legalábbis így hatékonyabb volt, tapasztalatból mondom :)

2010. febr. 22. 05:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!