Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Az alábbi esetben is támogatot...

Az alábbi esetben is támogatott az OKJ képzés?

Figyelt kérdés

Ahhoz, hogy ezt elvégezhessem [link] , előfeltétele ez: [link] .

Mivel ez az alapismeret, csak 60e-be fáj, ezt elvégezném saját költségből és utána még ingyenesen elvégezhetem a JAVA-t? Mert ugye az első OKJ elvileg ingyenes és 19 vagyok. Vagy ha már egy OKJ-t elvégeztem(akár én fizettem, akár nem)már 2-nak számít és nem jár az állami támogatás?

2014. jún. 23. 14:57
 1/7 anonim ***** válasza:
Ezekből egyik sem OKJ-s képzés...
2014. jún. 23. 16:12
 2/7 A kérdező kommentje:
Ezt honnan lehet tudni?
2014. jún. 23. 16:58
 3/7 anonim ***** válasza:
Ezek csak tanfolyamok, és nincs megadva OKJ-s szám. De még ha OKJ-s is lenne, az ingyenesség csak az iskolarendszerű képzésekre vonatkozik, de ez egyértelműen nem az.
2014. jún. 23. 17:48
 4/7 anonim ***** válasza:
Oda van írva, hogy "tanfolyam" (tehát nem iskolarendszerű képzés)
2014. jún. 23. 18:55
 5/7 anonim ***** válasza:
Már van egy OKJ-d?
2014. jún. 23. 18:56
 6/7 A kérdező kommentje:
Nincs még. És ha én sajátfinanszirozásból elvégzem az első iskolarendszerű OKJ-t, utána elvégezhetek ingyen egy 2-at?
2014. jún. 23. 19:46
 7/7 anonim ***** válasza:

Előzőek jól írták ez amit belinkeltél bizony tanfolyam azért fizetned kell, csak az iskolarendszerű az ingyenes.

Utolsó kérdésedre ha saját pénzeden szerezel valamilyen okj végzettséget először akkor megmarad az ingyenes lehetőséged, nem az első okj ingyenes hanem egy db okj szakma megszerzését állja az állam. És az sem igaz hogy számít hogy hány éves vagy nappalin 21 éves korig tanulhatsz utána estin tudsz ingyenes szakmát szerezni (igaz ekkor vannak korlátozások pl. az okj vizsga díját nem állja az állam csak magát a képzés árát és nem olcsó mulatság az sem, és csak azok a képzések közül tudsz estit képzést választani amit ugye indítanak estin, sokkal kevesebb a választási lehetőséged de azért indítanak estin is szakmákat)

2014. jún. 24. 14:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!