Ha biológiából emelt szinten akarok érettségizni, akkor milyen szakra érdemes jelentkeznem?
Figyelt kérdés
Mindig is érdekelt a biológia, és ezért is akarok letenni emelt szinten, az angol mellett.
Előnyeim:
- Szorgalom
- Terhelhetőség
Hátrány:
- Műszaki rajzolás
- Matematika tantárgy ( közepes és jó között van )
Tippek?
2014. jún. 23. 11:41
12/15 anonim válasza:
Molekuláris bionika, biomérnök, élelmiszermérnök. Matekot erősíteném és ezek közül választanék.
13/15 anonim válasza:
Fogorvosi szerintem is jó ötlet. PTE-n csak 1 év biofizika van és hidd el, egyáltalán nemteljesíthetetlen sőt, kifejezetten könnyű tárgy. Számolni csak gyakorlatokon kell, de ott jobbára behelyettesítések vannak, vizsgán esetleg egy-két képletet kell tudni. Terhelhetőség és szorgalom nagyon kell, viszont nem nagyon fog bárki is majdan meghalni a kezeid között, ugyanakkor mégis csak segítesz másokon, egy jól elkészített protézis, korona, vagy implantátum jelentősen tud javítani az emberek életminőségén. Nem hálátlan munka. Ha angolból is jó vagy, azzal csak jól jársz, vannak pl kémiából olyan előadások, ahol némely dia angol nyelven van, esetleg utána kell nézned vminek, a legtöbb tudományos cikk nyelvezete is angol. Szerintem megpróbálhatnád. És ezek mellett, az egyik olyan szakma a néhány közül, amivel még a világháború kellős közepén is lesz munkád, te szabod meg, hogy mennyit dolgozol, és a legbénább fizetés is bőven elég nem csak megélhetésre, de kedvtelésre.
14/15 anonim válasza:
ha biológia alapszakra szeretnél menni, ne tántoritson el az, hogy van matek ott, nagyon alap dolgokat vesznek csak, semmi vészes.
15/15 A kérdező kommentje:
Gondolkoztam már a Kriminológián is. Melyik érné meg abból a szempontból, hogy a humán tárgyak érdekelnek?..
teljesen tanácstalan vagyok.
2014. jún. 24. 11:53
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!