Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Idén a minimum pontszám 260...

Idén a minimum pontszám 260 az alapképzésekre, nekem a 2 választottam 61 és 68%, akkor én most le is mondhatok a felvételiről?

Figyelt kérdés
2014. jún. 21. 16:57
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
49%

Semmi baj az érettségi eredményeddel,ne hallgass azokra akik beszóltak. Az egyeteme való tanlás nem olyan mint középiskolában. Van akinek az a rendszer sokkal jobban bejön, mint a középiskolai. Nem feltétlenül az teljesít jól egyetemen akit a legtöbb ponttal vettek fel.

Viszont idén tényleg 260 pont a jogszabályi minimum Ez többlet pontok nélkül kell elérned.

Viszont nem csak duplázós pontszámítás létezik, hanem a normál a tanulmányi pontok+ a két felvételi tárgy eredménye. ezeknek is 260 vagy felette kell lenni? Esetleg lehet kogy FSZ képzésre jelentkezel mert oda minimum 220 pont kell.

2014. jún. 22. 09:06
 12/17 anonim ***** válasza:
Ha nem irja ki, hogy nincs meg a minimum pontod, akkor nem lehet, hogy a masik pontszamitasi modszerrel tobb pontod van?
2014. jún. 22. 09:15
 13/17 A kérdező kommentje:
a másik módszerrel 10-en pár ponttal kevesebb.
2014. jún. 22. 09:43
 14/17 anonim ***** válasza:
51%

senki nem mondta h diplomával kell jelentkezni azonnal.

de azért szerintem egy minimum szint. mondjuk 2 70%os érettségi elvárható ha már egyetemre akarsz menni.......

Lehet sértődni. De attól még ez igyvan. Hiába megy rá a 85%-os válaszoló arra hogy mindenképp felfelé pontozzák.

Nekem is nagyon sok tavalyi 250 pontos ismerősöm ment egyetemre/főiskolára és töredékük maradt bennt.

Ez viszont tény: Ha valaki mondjuk lusta tanulni középiskolába, akkor nem lesz orientáltabb egyetemen sem.

Persze van 1 kis hányad, akik mivel azt tanulják amit élveznek, tanulnak... egy nagyok kis hányad.

Most pedig jöhetnek a piros kezek...

2014. jún. 22. 10:16
 15/17 anonim ***** válasza:
100%

14-es válaszadó!Cseppet sem érdekel hogy ki milyen minősítést ad itt a gyiken, ez nem erről szól. Valamiről van véleményem vagy tapasztalatom vagy tudásom, azt leírom ha belebotlok olyan kérdésbe amire tudok válaszolni. Ez itt nem egy verseny.:))

Én mást láttam és tapasztaltam egyetemi éveim alatt.

A sikeres diplomaszerzés nem korrelál a bekerülési pontszámmal. Sokkal inkább azzal hogy mennyire értékeled hogy bekerültél, és mennyire veszed komolyan és persze alapvetősen milyenek a képességei valakinek.

Egy 250 pont vagy körüli eredmény rengeteg összetevő miatt lehetséges. A. középiskolában még éretlen és jobban érdekli a sport, haverok, fiúk/lányok az illetőt mint a tanulás. B. Nincs motiváló környezete, nem tudja mit akar még az életben csinálni. C. tényleg ennyire képes odafigyeléssel és szorgalommal D. nem megfelel neki a napról napra való készülés, egy más stílusú számonkéréssel jobban tudna teljesíteni

Egyetemre aki bekerül sokféleképpen élhet és visszaélhet a lehetőségével amit kapott az élettől.

A. addig tanult és szoros szülői ellenőrzés alatt volt, kiszabadul és hirtelen jött szabadság miatt kibukik, mert nem képes átlátni a célok fontosságát

B. aggig sem tanult és ezután sem teszi nem is értékeli hogy egyetemista, mert alig teljesítménnyel becsúszott a minimális ponttal

C. bekerült nem jó eredménnyel de nagyon jól képes teljesíteni mert van akinek könnyebb ha nem napról napra kell készülni...

D. bekerült nem jó eredménnyel de addigra lett annyi élettapasztalat hogy egyszerűbb tanulni, mint minimálbérét robotolni és szépen teljesít

E. és persze aki addig is tanult és egyetemen is hajt

Hogy kire melyik a jellemző a kérdés alapján eldönthetetlen, előre senkit sem kell "leírni" 14-es.

2014. jún. 22. 13:47
 16/17 anonim ***** válasza:

Ebben igazad van.

Azonban úgy gondolom hogy ha valaki tudja hogy egyetemre/főiskolára készül akkor érettségire legalább tanul ha már előtte tojt az egészre.

Tehát mondjuk nem érdekli a középsuli, de jelentkezik egy főiskolára akkor ugye megtesz az ember mindent hogy be is kerüljön. Szerintem pedig az hogyha érettségire tényleg készül valaki és nem tojik az egészre vagy veszi félvállról akkor 70%os érettségi simán elérhető a 2 felvételi tárgyból. (hiszen ez a fontos erre kell nagy hangsúlyt fektetni a tanulásban)

Remélem így már érthető az álláspontom.

2014. jún. 22. 14:24
 17/17 A kérdező kommentje:
Engem jobban érdekelne az, ha kint lehetnénk terepen, környezetben. Jobban mint egy hulladék OKJ-s papírral ülni egy irodában és monoton hülyeségeket csinálni...
2014. jún. 22. 14:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!