Szerintetek érdemes elvégezni egy pénzügy-számviteli OKJ-t + megszerezni a mérlegképes könyvelőit még fősuli előtt?
Hát, a fent említett képzés 2 év, tehát 2 év múlva jelentkeznék egy pénzügy-számiviteli fősulira, mivel most már nem tudok változtatni a leadott sulikon, ezért úgy gondoltam hogy elvégzek egy pénzügy-számviteli + mérlegképes könyvelőit és utána megyek tovább. Vagy el lehet helyezkedni ezzel a képzéssel is, diploma nélkül?
Igazából ezen rágódok, hogy inkább halasszak egy évet, addig dolgozzak és jövőre jelentkezzek fősulira, vagy csináljam meg ezt az OKJ-t és aztán próbálkozzak fősulira bejutni. Szerintetek hogy jönnék ki jobban? Lehetséges az, hogyha rendelkezem pénzügy-számviteli OKJ-vel + mérlegképessel akkor rövidebb lenne a fősuli, mert már bizonyos dolgokat tudok?
Most hova jelentkeztél? (egyetem? fősuli? vagy okj?)
Miért ne tudnál változtatni rajta?
Ha diplomát szeretnél (és igazából azzal tudsz elhelyezkedni okj-t önmagában nem sokra nézik ebben a kategóriában a munkaadók csak akkor ha diploma is társul hozzá akkor kiegészítésnek oké) De a psz okj nem kiegészítés a psz alapszakhoz hanem ugyanazt végzed csak magasabb szinten.
Akkor járnál a legjobban ha most pótfelvételin psz alapszakra jelentkeznél..
Költségtérítéses formában tuti hogy lesz hirdetve augusztus elején a szak, államira meg 458 ponttal lehet psz-re bejutni idén, ha ilyen okj képzésen gondolkozol nem hiszem hogy van ennyi felvételi pontos, tehát a rendes februárban induló eljárásban is fizetőre tudnál bejutni..
Ekkor éred el a célod a leghamarabb felesleges a kitérő..könyvelőt meg főiskola mellett megcsinálod..vagy az adótanácsadóit akkor tuti lesz állásod nem is rossz4
Én is PSZre mentem végülis :)
Maga a sulinak vége, a szakdoga és allamvizsga van hatra meg a szakmai gyakorlat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!