Mi a véleményetek ezekről a szakokról?
DE-GYFK kisgyermek és csecsemő gondozó vagy az óvodapedagógus valamint a DE-EK a védőnő.
nagyon szeretem a kicsi gyerekeket és szerenték majd velük foglalkozni csak nem tudok dönteni mivel legjobban bölcsiben szeretnék dolgozni mert ott nagyon picik a gyerekek csak nem tudom h manapság mennyire van szükség a bölcsikre és a fizetés sem mindegy.
Azt hallottam hogy a védőnőket nagyon jól fizetik vagy legalább is ahol én élek ott a védőnő több fizut kap mint a polgármesterünk.
Egy kérdésem lenne hogy ha én óvónőnek tanulnék akkor bölicsben dolgozhatnék esetleg fordítva?
Én még olyanról nem hallottam, hogy a védőnőknek, húúú,de magas fizetése lenne. Úgy tudom, ők is a közalkalmazotti bértábla alapján kapják fizetésüket. A felsoroltak közül egyik sem egy "agyonfizetett" hivatás. Szerintem válaszd azt, amivel a legszívesebben foglalkoznál. A bölcsikre egyre nagyobb szükség van, főleg most, hogy már GYES mellett is dolgozni. Szóval szerintem az igény egyre nagyobb lenne rájuk. A probléma ott kezdődik, hogy sok helyen nincs pénz újabb bölcsire vagy bölcsis csoport indítására. (Persze vannak az országnak olyan területei, ahol ez fel sem merül, mert akkora munkanélküliség, hogy ha akarnának sem tudnának elmenni dolgozni illetve alig van gyermek.)
Ha gondozóként végzel nem lehetsz óvónő és fordítva. Elképzelhető, hogy dolgozhatsz pl. gondozói végzettséggel oviban, de dajkaként, óvónőként biztosan nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!