Milyen gimnáziumba menjek ilyen jegyekkel?
14 éves vagyok, jövőre leszek nyolcadikos és nem tudom, hogy milyen irányba szeretnék tovább menni. Apukám azt akarja, hogy rendőr legyek, keresztanyám azt, hogy vegyész vagy gyógyszerész, anyukám, hogy legyen nyelvvizsgám aztán menjek szakmunkásnak. Én mindenképp egyetemre/főiskolára akarok MAJD menni, de a gimivel kapcsolatban senki se segít. Meg amúgy se. Ebben az évben nagyon leeresztettem, de ha jövőre javítok a sárospataki református gimnáziumba felvehetnek?
Idén kb. ilyen jegyeim lesznek: -matek négyes
-nyelvtan négyes
-irodalom ötös
-földrajz hármas
-fizika négyes
-biosz négyes
-angol négyes
-tesi kettes
-kémia ötös (vagy négyes, ebben nem vagyok biztos)
-rajz/technika ötös
-infó ötös
Nem tudom hogy ilyen jegyekkel fölvesznek-e oda, de szerintem gimibe mehetsz velük. Azért próbálj meg javítani.
Ha egyetemre/fősulira szeretnél menni, akkor pedig a gimi utolsó 2 évében érdemes nagyon tanulni. Az sem baj ha nem vesznek fel erős gimibe, mert az érettségi és a jegyek fognak később számítani, tanulni pedig gyengébb gimiben is tud mindenki, aki persze akar.
Inkább gyengébb gimibe menj vagy egy erősebb szakközépiskolába menj.
Ugyanazt fogják mindenütt tanulni, érettségi egységes.
Ha egy erősebb suliba mennél csak szenvednél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!