17 éves lány vagyok. Közszolgálati egyetemről véleményetek? államilag támogatott? Nehéz?
Szerintem mért nem nézel utána?
Attól függ melyik karra gondolsz. Én a HHK-ra jelentkezek pl. De az első 2 év minden karnál ugyanaz (közszolgálati tantárgyak) kis extrákkal.
Egyébként a ponthatárok magasak nagyon. Emelt nélkül szinte lehetetlen bekerülni és annak is nagyon jol kell sikerülnie.
Nehéznek pedig minden egyetem nehéz.
azt hogy csinálod hogy szakot nem nézel? :D
HHK-n Katonai üzemeltetés a legkevesebb oda 324 volt tavaly.
Ez egy katonai szak, katonai kiképzéssel bennt lakással stb.
RTK-n 370 körül van a minimum, itt rendőri kiképzés folyik.
KTK-n 400as a ponthatár. Ez az NKE civil szakja.
Kedves kérdező a kérdésed alapján(igaz még csak középiskolás vagy) fogalmad sincs a felsőoktatási felvételi pontszámítás módjáró. A minimum pontszám amivel egyetemre/főiskolára alap vagy osztatlan szakra be lehet kerülni idén 260 pont, az jövőre 280 pont lesz utána 300 pontra emelik a határt. (tovább nem emelkedik a minimum határt a kormány terve szerint)
A minimum pontszám amivel felvehetnek egy szakra jogszabályilag nem azt jelenti hogy azzal fel is vettek, csak azt jelenti hogy az a pontszám alatt akkor sem vesznek fel ha férőhely lenne az adott szakon.
A tényleges felvételi ponthatárok évente változnak, annak függvényében, hogy az adott évben hányan jelentkeztek a szakra és a jelentkezők milyen eredményeket értek el az érettségin, illetve a kormány hány férőhelyet finanszíroz abban az évben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!