Szerintetek a többség lenézi azokat, akiknek nincs érettségije?
Én nem nézem le. Azokat viszont igen, akik csak azért csinálnak diplomát, hogy elmondhassák, olyanuk is van. Ha pedig valaki egy szakmunkásvizsgával csinálhatja álmai munkáját, miért kellene érettségit csinálnia?
De ettől függetlenül, igen, szerintem a többség lenézi őket.
Szia! Én sem vagyok az a lenézős fajta. Pl anyuéknak sincs érettségije, ahogy mamámnak sem, régen nem volt ilyen "alap dolog". Szakmához meg nem kell, ha szakmunkást végez. Az érettségi inkább amolyan felvételi a felsőfokú intézményekben.
Viszont pl unokaöcsémet lenézem, hogy amint betöltötte a 18at(még csak 2. osztályos, mert bukott is), abbahagyta a sulit és otthon döglik egész nap, mert dolgozni sem jár el. ja miért is, hiszen drága nénjémék szó szerintem mindent a segge alá raknak, mindent megvesznek neki ami kell. Neki ott lenne a lehetőség, hogy leérettségizzen, vagy legalább szakmát tanuljon. De még ahhoz is hülye. :D
El van kényeztetve.
Szóval én egy embert a belső értékei alapján ítélek meg, a többi nem érdekel.
Én nem nézem le őket. Édesanyámnak 8általánosa van, 14évesen el kellett mennie dolgozni, és még általános alatt is dolgoznia kellett, Édesapámnak szakmunkás bizonyítványa van. Az előttem szólóval egyetértek, akinek van lehetősége, és csak azért nem csinálja meg, mert jobb helyette a semmittevés, azt nem tartom sokra. Régen tényleg nem volt ennyire alap.
Egyébként én most fogok doktorálni, rám viszont nagyon büszkék a szüleim és tisztességesen fel tudtak nevelni, érettségi nélkül is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!