Duplázós értettségi?

Figyelt kérdés

[link]

Segítenétek megérteni azt az érettségi rendszert, szóval ha 11 - 12. -ben csak kettesem volt tegyük fel és 30% - osra írom meg a magyar, töri, választható tárgy érettségit, de 100 % - osra a matek és angol érettségit, akkor maximális pontszámot kapok? (megvan külön a 80 pont). És számít az, hogy melyik tárgyból emelt szintezek?

2010. jan. 2. 15:32
1 2
 1/13 A kérdező kommentje:

És tegyük fel, hogy erre a szakra szeretnék menni:

[link]

2010. jan. 2. 15:33
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Igen, akkor 480 pontod lesz, ha választható az angol és a matek.
2010. jan. 2. 16:00
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

Ha matekból és angolból 100%-os lesz az érettségid, akkor az 100-100 pontnak felel meg. Ez duplázva 400. Többletpontok nélkül ez a maximum pont. Erre jöhet még rá a 80 pont, ami így lesz 480!

"És számít az, hogy melyik tárgyból emelt szintezek?"

Ha arra gondolsz, hogy angol vagy matek, akkor nem számít.

Egyébként meg az a szabály, hogy csak akkor lehet beszámíttatni az emelt szintért járó többletpontot, ha a pontjaidat abból a tantárgyból számítják, amelyből emelt szinten érettségizel. Ez viszont elég necces, mert nem kis munka bármelyik tantárgyból is egy 100%-os emelt érettségit megcsinálni. Szerintem.

Remélem tudtam segíteni.

2010. jan. 2. 16:10
 4/13 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm, szóval ha mondjuk matekból közép szinten érettségiznék 100% - ra és angolból emelt szinten százra (optimista vagyok, de ez csak példa :D), akkor ez is maximális pontszám lenne.
2010. jan. 2. 16:35
 5/13 A kérdező kommentje:
az ott ?, szóval ez kérdés :D
2010. jan. 2. 16:37
 6/13 anonim ***** válasza:
75%

Ha nem lesz másból többletpontod, csak az angol emeltből, akkor 440 pontod lesz.

A full max-hoz kellene még egy nyelvvizsga is (és NEM angolból!). A középfokú viszont "csak" 35 pontot ér, de a felsővel, ami 50 pont, már eléred a bűvös maximális 480-as pontot. Vagy, ha más jogcímen jogosult vagy többletpontra, akkor úgy is eléggé a közelébe kerülhetsz. Pl. OKJ (általában 30 pont), szociális helyzet alapján (25-50 pont között).

A BCE Gazdálkodás és menedzsment szakán, amit írtál, tavaly 454 volt a ponthatár. Szóval, elvileg elég lehet plusz egy középfokú nyelvvizsga valamilyen más nyelvből. Angol nyelvvizsgáért a te esetedben viszont már nem adnának többletpontot, mivel az emelt szint miatt egyszer már megkaptad ebből a nyelvből az érte járó többletpontot.

2010. jan. 2. 16:50
 7/13 A kérdező kommentje:
Oroszból addigra lesz egy felsőfokúm :) Köszönöm a választ.
2010. jan. 2. 16:52
 8/13 A kérdező kommentje:

Szóval ha jól értem, ha lesz oroszból egy felsőfokú nyelvvizsgám és tennék egy emelt szintű érettségit angolból (mert az nagyon megy), akkor "fölösleges" még matekból is emelt szinteznem, ha a közép szinten nyilván jobban megírnám?

Attól most tekintsünk el, hogy a matekra attól még szükségem lesz a jövőben, mert azon a szakon más típusú matekot tanítanak, mint a középiskolában és a középszint is megteszi. Jól látom?

2010. jan. 2. 16:57
 9/13 A kérdező kommentje:
Vagy azért kell 2 emelt szintű érettségi?
2010. jan. 2. 16:59
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
Jól látod, akkor felesleges két emeltet tenned.
2010. jan. 2. 17:02
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!